„Bikeathon Țara Făgărașului- ediția a VIII- a”, sâmbătă și duminică în Țara Făgărașului

0
53
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Sâmbătă și duminică în Țara Făgărașului vor fi cursele faptelor bune. „Bikeathon Țara Făgărașului- ediția a VIII- a”, va anima sute de bicicliști în cea mai mare cursă caritabilă de biciclete din centrul României. Sute de participanți, peste 150 de voluntari, zeci de susținători ai proiectelor, societatea civilă făgărășeană și prieteni din afara Făgărașului, vor participa la evenimentul organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, care se va desfășura sâmbătă și duminică, pe 18 și 19 septembrie. Participanții, bicicliști amatori, vor pedala pentru unul din cele 9 proiecte aflate  în concurs:
– Autism Voice_Pass the Voice – Program dedicat părinților copiilor cu autism
„Pass the Voice” este un concept Autism Voice dedicat părinților, cu scopul de a transfera familiilor cu copii cu autism toate resursele necesare recuperării acestora.
– ”Șura Recrativă” este un proiect de suflet, destinat exclusiv copiilor, și constă în restaurarea, reabilitarea, conservarea și transformarea unei șuri tradiționale de 11m(L) pe 6m(l), într-un loc recreativ pentru copii, și nu numai. Șura se află în curtea Casei Parohiale din Văleni.
– ArtEco, un alt proiect aflat în concurs, își propune să îmbunătățească estetica municipiului Făgăraș prin pictarea într-un stil modern a două clădiri din orașul nostru – școală, gang, bloc, etc.
– Mini-biblioteci în fiecare salon din Pediatria Făgăraș
Dotarea cu mini-biblioteci a fiecărui salon de la Pediatria Făgăraș este un proiect prin care Asociația „Împreună pentru Făgăraș“ își dorește ca fiecare copil internat, dar și aparținătorul lui, să aibă la îndemână cărți și materiale educative cu ajutorul cărora să treacă mai ușor peste perioada internării.
– Prin proiectul “Tabere sportive și educative în natură”, clubul Masaki își propune organizarea de 3 tabere cu copii, în satul Rucăr, câte una în lunile iunie, iulie și august 2022, a cate 30 de copii fiecare. La fiecare tabără vom rezerva 20 de locuri copiilor care provin din Țara Făgărașului și 10 locuri pentru copiii din țară.
– Dotare cameră senzorială – Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități ”Sf. Nectarie” Făgăraș”
Beneficiarii proiectului vor fi copii cu dizabilități din municipiul Făgăraș cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani.
– „Clipe speciale pentru oameni speciali” este un proiect gândit pentru a veni în întâmpinarea si satisfacerea dorințelor, persoanelor speciale care beneficiază de serviciile oferite de Societatea de binefacere DIAKONIA, în cadrul centrelor de zi: ”Casa bucuriei” din Șoarș și ”Betleem” din Făgăraș.
– Prin participarea la Bikeathon 2021, Fundația Motivation își propune să atragă susținători cu ajutorul cărora să doneze 5 scaune rulante unor persoane cu dizabilități locomotorii din Țara Făgărașului.
– Cel de-al noulea proiect pentru care se pedalează este ,,Chemarea Stejarului,, Cu fondurile obținute prin Bikeathon Țara Făgărașului, inițiatorii își propun să planteze minim 200 de puieți de stejar.

LĂSAȚI UN MESAJ