Becul care nu se stinge

12
1024
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În ultimii ani omenirea a tras un semnal de alarmă privind resursele Pământului. Exploatate sălbatic, petrolul, gazele, cărbunii, sunt pe sfârşite. Un făgărăşean, însă, susţine că a descoperit reţeta energiei inepuizabile. Acesta a inventat bateria care se reîncarcă singură.

Energie electrică non-stop
Cărbunii, petrolul, gazele naturale sunt principalii combustibili fosili utilizaţi de omenire. Ei sunt totdată şi principalii vinovaţi de poluarea mediului înconjurător. Încălzirea globală şi efectele schimbării climei se văd aproape zi de zi. Alarmaţi de aceste efecte, cât şi de iminenţa secării resuselor de energie, oamenii s-au reorientat în anii din urmă spre tehnologiile neconvenţionale de producere a energiei electrice: cea eoliană, ea a Soarelui şi altele asemenea. Aceste tehnologii nu pot însă asigura mai mult de 10% din necesarul omenirii. Un făgărăşean pare, însă, să fi descoperit reţeta energiei inepuizabile. A inventat o instalaţie de curent continuu pe bază de moduli electrolizi celulari. Cu alte cuvinte, o baterie care produce energie electrică 24 de ore din 24, fără întrerupere şi fără încărcare. Cum funcţionează ea?

„Modulul, conform invenţiei, funcţionează în baza a 48 de celule aranjate pe două rânduri a câte 24. În fiecare celulă se montează un electrod de zinc, unul de cupru, un separator constând dintr-un burete poros montat într-o ramă de plastic, prevăzută cu un sistem de fixare şi un tub de plastic rigid care face legătura între celulă şi un capac al modului şi electrolitul care este format din NaCl şi H2O. Concentraţia electrolitului trebuie să fie la circa 330 de grame la litru“, a spus Ionel Pardoş, inventatorul făgărăşean.

Brevetată la OSIM
Modulul pe care l-a construit inventatorul făgărăşean este de aproximativ 12 volţi, iar energia acestuia este fluctuantă. Din acest motiv, bateria nu se reîncarcă. Astfel că becul are o intensitate mult mai mare, rămânând aprins non-stop. O adevărată descoperire, cu multiple avantaje la nivel mondial. Invenţia făgărăşeanului a fost brevetată la OSIM, în urmă cu 3 ani, atunci când a fost şi finalizată.


„În anii `90 am reuşit să fac această instalaţie, însă într-un mod brut, să spunem aşa, la o scară mai mică. Văzând că rezultatele sunt bune, am ajuns la concluzia că se poate realiza. În 2009 am reuşit să realizez această invenţie, dându-i numele de „Instalaţie de curent continuu pe bază de modul electrolitici celulari cu electrozi de Cupru Zinc şi un electrolit de NaCl şi H2O“. Într-adevăr, dă rezultate foarte bune, sunt foarte multe avantaje: funcţionează atât în mediul extern, cât şi intern, la diferenţe mari de temperatură, de până la + 50 de Grade Celsius sau chiar -50 de Grade Celsius şi produce energie electrică non-stop. Eu sper să găsesc ajutor din partea autorităţilor, pentru că această instalaţie este de viitor. Sper din tot sufletul ca această instalaţie să se realizeze în ţara noastră“, a mai spus Ionel Pardoş.
Ionel Pardoş are 55 de ani şi este de meserie pompier. Pasiunea lui pentru fizică şi chimie l-a împins să descopere, probabil, una din cele mai mari invenţii ale ultimilor ani.
(Alina ROMAN)

12 COMENTARII

 1. Modulul pe care l-a construit inventatorul făgărăşean este de aproximativ 12 volţi, iar energia acestuia este fluctuantă. Din acest motiv, bateria nu se reîncarcă. Astfel că becul are o intensitate mult mai mare, rămânând aprins non-stop.
  Aiuritoare explicatie.Zau.Oricum, ca sa aprinzi vreo 8 leduri cu 24 sau 48 de sticloante pline cu solutie salina e fix 0.Cu tot respectul pt domnul Pardos.Iar faptul ca voltajul(nu energia )creste cand deconecteaza sarcina e absolut banal la orice acumulator sau baterie.Un acumulator cu gel de 12 v 12A (care are un volum egal cu a 20 a parte din cutioiul ala)il poti lasa linistit 2-3 saptamani cu ledurile alea si o sa lumineze bine mersi, avand acelasi comportament ca inventia dansului.
  Nu mi se pare rau ca promovati fagaraseni in ziarul d-voastra dar acest articol care l-ar face sa zambeasca si pe un elev de liceu cu cunostinte medii de fizica impreuna cu cel despre domnul cu sarma impletita care alunga durerea ma fac sa ma intreb daca acum fiind sezonul iesirii puilor de gaina din ou nu o sa aveti vreun articol cu vreo zburatoare care mananca iarba si lumineaza noaptea pe baza fotosintezei.

 2. Apropo de Adriana  😉 N-are un numar de telefon! ==))   Ma gandeam sa-i arat si eu o minune d-asta! :))

 3. Ptr.Marius.Daca tu lasi aprins acel bec pe care il vezi in reportaj, cu acea baterie (acumulator)pe baza de gel de care vorbesti(12v12Ah) te intreb pe d-ta cit timp va sta aprins te intreb eu D-le marius?Iti raspund eu 220mA cit are becul ori 24 de ore cit are ziua=220mAx24ore=5,28Ah/zi.x2zile=11,560Ah-puterea bateriei cu gel si becul se stinge.Pe cind sistemul meu functioneza din data de 01-iunie 2009.Te intreb din nou cita energie am produs eu?si in acelasi timp iti raspund.Ex.220mAx24ore=5,28Ah/zi X 365zile(an)=19,27Kwat//an.CARE ESTE DIFERENTA INTRE CEEA CE EU DEMONSTREZ PRACTIC SI TU VORBESTI IN MOD TEORETIC?ITI RASPUND TOT EU-TEORIA TA ESTE ZERO,IAR DEMONSTRATIA MEA ESTE PRACTIC 100%REALA,CARE ESTE DE FAPT RASPUNSUL DUMITALE-RASPUND TOT EU ZERO.VA CER SCUZE PENTRU CA DE FAPT NU ATI INTELES PRINCIPIUL. EX,O baterie de 150Ah 12V functioneaza (150Ah : 5Ah-consumul becului/zi=30 zile functionare dupa care D-ta trebuie sa reincarci bateria de 150Ah,pe cind eu produc 150Ah,dar diferenta fiind ca eu nu trebuie sa reincarc nimic.VA INTREB DIN NOU CARE ESTE EFICIENTA INVENTIEI ?RASPUNSUL MEU ESTE DE 100% REAL.MULTUMESC SI SPER CA ATI INTELES PRINCIPIUL EFICIENTEI.IONEL PARDOS.

 4. Domnule Ionel Pardos,afirmati ca ati inventat PERPETUUM MOBILE! Pentru o astfel de inventie,premiul Nobel este prea mic.In plus,contraziceti tot ce afirma fizica cunoscuta la ora actuala,implicit pe toti fizicienii lumii,care sustin ca asa ceva NU E POSIBIL.

 5. D-l DAN PETRESCU,va rog sa va uitati pe blogul ECOSAPIENS,discuti si altele,cautati titlul instalatie electrica de curent continuu,vedeti alte detali scrise ,si doua fotografii.Imi puteti scrie dupa aceea eu nu vreau sa conving pe nimeni,ci doar imi sustin inventia.Multumesc.IONEL

 6. cat rezista elctrozii respectivi in mediu salin? din putinele melecunostinte de lectrica-electronica solutiei saline ii plac in mod deosebit cele doua materiale….

 7. D-le Iosiv cele doua metale fiind la un diametru de cca.20mm,ar trebui sa reziste in mediu salin la infinit fara degradare(indoire,incovoiere,topire,distrugere totala etc.)tinid cont ca ele sint metale de tranzitie si rezistente la mediul salin,sint materiale (metale)bune conducatoare(producatoare) de energie electrica,NaCl fiind un bun electrolit conducator de electricitate.MATRICEA NaCl spune ca fiecare ion de Na este inconjurat de 6 ioni de Cl,iar fiecare ion deCl este inconjurat de 6 ioni deNa,asa ca inainte de a se produce ruperea (ex.balbotare,miscare,rupere s-au altfel interpretat etc.)al electrolitului ,desprinderea ionilor din compozitie inainte de desprindere ar trebui sa dezvolte o cantitate mult mai mare de energie electrica lucru care de fapt se si produce in mod practic.Ex.Modulul daca este agitat s-au balbotat intensitatea si tensiunea modului creste considerabil.Multumesc IONEL.

 8. E groovy baby ! Bateria poate fi folosità in Texas , la alimentarea ” scaunelor electrice !

 9. DACA CINEVA SE SIMTE VINOVAT NU TREBUIE SA FACA UZ DE ASA CEVA,ACEST TIP DE INVENTIE SE FOLOSESTE IN SCOPURI UMANITARE NU IN CEEA CE ZICETI DV-STRA,DAR DACA DORITI ASA CEVA LAS LA ALEGEREA FIECARUIA.INTREBAREA ESTE PUSA CU IRONIE RASPUNSUL VI L-AM DAT CU OMENIE.ALEGETI.IONEL

 10. Aș dori să iau legătura cu domnul Ionel Pardos, pentru amănunte. Dacă puteți să ne dați o adresă de contact. Am scris pe ce am găsit pe internet dar fără răspuns.
  Mă interesează dacă se poate produce o asemenea baterie pentru a aprinde un bec într-o zonă de munte fără electricitate.
  Mulțumesc!

 11. D-le Pardos eu va cer scuze ca am vazut” minunea „dvs doar astazi adica la vreo 3 ani de la aparitie. Azi cautam ceva fotografii cu instalatii de electroliza/pile si am dat de cutia cu ” sticloante” cum mai zice cineva. TARE de tot inventia. Ati inventat pila electrica sau cum se mai numeste ea „pila voltaica” . Stiti dvs de ce se numeste voltaica? Vorba dvs de mai sus ” VA RASPUND TOT EU” : pentru ca a fost inventata de unul..Alessandro Volta fix in anul 1800 adica ..fix acum 215 ani. Dar cum dvs aveti studii mai putine ( nu stiu din a cui vina) credeti ca ati facut o inventie. Este de fapt ceva destul de frecvent la cei care nu ajung cu invatatul pana in zona unde se vorbeste de „perpetuum mobille” si nu apuca sa afle ca asa ceva NU SE POATE! Auzi: electrozii (din cauza ca au diametru de 20 mm si sunt metale de tranzitie(!?!) rezista la infinit! Ce e infinitul d-le Pardos? As face ” misto” ( va cer iertare tuturor pentru cuvantul asta) doua ore de afirmatiile dvs dar e pacat de timp. Si ,asa, pentru intelegerea dvs sa stiti ca daca OSIM a brevetat asa ceva nu a brevetat pila voltaica. A brevetat cutia cu 12 sticloante si manerele alea de ridicat. Nu ii doare buzunarul sa va ia si 20 de lei taxa pentru a va breveta o cutie plina cu sticle cu saramura ! PS Eu sunt de meserie chimist si am ramas …HOLBAT de explicatia privind” matricea de NaCl!

LĂSAȚI UN MESAJ