Imagini dezastruoase din Munții Făgăraș – Păduri tăiate în totalitate pe zeci de hectare

0
1019
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Pădurile României se taie într-un ritm alert, fără ca nimeni să se sesizeze în mod concret și să se ia vreo decizie care să producă și efecte. Așa că munții sunt din ce în ce mai golași, iar cei care ar trebui să îi protejeze se ascund în spatele unor hotărâri fără aplicabilitate. ONG-ul Agent Green a filmat dezastrul din Munții Făgăraș, iar activiștii au protestat împotriva deciziilor Guvernului în acest domeniu. 

Plângerile critică eșecurile sistemice din partea României: au fost aprobate amenajamente silvice, înainte de a fi realizate evaluări de mediu și consultările publice. Plângerea oficială va fi înaintată Comisiei Europene și Comitetului de Aplicare a Convenției de la Aarhus.

Protestul a avut loc pe trotuarul din fața hotelului Kronwell din Brașov unde cei 28 de directori UE pe biodiversitate se întrunesc în perioada 7-10 aprilie. Oficialii au fost întampinați cu un banner uriaș de protest cu mesajul ”EU: PROTECT ROMANIA’S VIRGIN FORESTS NOW” de către activiștii Agent Green și au fost invitați alaturi de jurnaliști să urmărească filmări LIVE din Munții Făgăraș și înregistrări din alte arii protejate cu dovezile filmate ale dezastrului. Filmările din teren realizate de investigatorii Agent Green contrazic afirmația Guvernului Român că situația este sub control. Articolul integral si video aici

LĂSAȚI UN MESAJ