Bacalaureat 2021

0
742
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Rezultatele de la BAC 2021 vor fi publicate luni, 5 iulie, până la ora 12.00, potrivit calendarului oficial al examenului. Este vorba despre primele rezultate, cele dinaintea de contestații. Contestațiile se depun în aceeași zi între orele 12.00 și 18.00. Numele elevilor vor fi codificate, astfel că la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2021 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Promovarea examenului de Bacalaureat 2021 permite accesul în învăţământul superior, adică înscrierea la facultate. În urma promovării examenului de Bacalaureat, absolventului i se eliberează o diplomă de Bacalaureat. Pentru a fi declarat promovat la Bac, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească trei condiţii, cumulativ, potrivit metodologiei de examen.
– să-și fi echivalat sau recunoscut, după metodologia de Bacalaureat 2021, toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
– să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5, cel puțin, la fiecare dintre acestea;
– să obţină media 6, cel puţin, la probele scrise.
Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.
Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc
simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.
Toți cei care au absolvit 12 clase primesc și diplomă de absolvire a liceului.
AICI rezultatele de la BAC 2021
sursa:edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ