BAC neafectat de grevă

0
45
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

poza-elevi-bacGreva profesorilor de joi, 22 aprilie a.c., a afectat mii de elevi de clasa a douăsprezecea din ţară. Aceştia nu au mai putut susţine cea de-a doua probă a examenului de bacalaureat. La Făgăraş în schimb, nu a fost nicio problemă de acest gen. Elevii programaţi pentru evaluarea competenţelor digitale s-au putut prezenta la examen.

Pentru elevii Colegiului Naţional ,,Radu Negru”, proba a doua a examenului de bacalaureat a luat sfârşit. Joi, 22 aprilie a.c. au aşteptat nerăbdători afişarea rezultatelor care nu au întârziat să apară. La orele amiezii, au fost expuse listele cu rezultatele obţinute de cei peste 140 de elevi. ,,Proba a fost mai simplă decât cea de la simulare. M-am descurcat, zic eu, bine. Aş fi vrut 100 de puncte, dar sunt mulţumit şi cu cât am realizat. Examenul a fost foarte simplu, noi ne-am pregătit şi la şcoală mult timp”, a spus Marius Balaban, elev la Colegiul Naţional ,,Radu Negru”. ,,Examenul a fost acceptabil ca şi nivel de dificultate. Nici foarte greu, dar nici foarte uşor, suficient de amplu încât să ne testeze cunoştinţele. Eu sunt mulţumită de rezultat pentru că, la fel ca şi colegii mei, sunt experimentată şi asta contează cel mai mult”, a spus Mihaela Corşatea, elevă la Colegiul Naţional ,,Radu Negru”.

Mulţumiţi de rezultate s-au arătat şi profesorii colegiului. ,,Am afişat rezultatele şi suntem foarte mulţumiţi de ele şi de eforturile copiilor, pe tot parcursul anului. Se pare că acestea au fost răsplătite. Le mulţumesc cadrelor didactice care au pregătit aceşti copii. Încă de la începutul anului, a existat un grafic al meditaţiilor pentru proba de competenţe digitale. Profesorii au depus eforturi deosebite, elevii au fost foarte serioşi, am avut prezenţa la examen de 100%. Şi, după cum s-a văzut, rezultatele bune nu au întârziat să apară. Din cei 143 de elevi înscrişi la examen, 121 de copii au primit nivelul de competenţă experimentat, iar 22 sunt încadraţi în nivelul de competenţă avansat”, a spus profesoara Elena Micu, director la Colegiul Naţional „Radu Negru“.

În schimb, la celelalte licee din oraş, elevii sunt încă în febra examenelor. Chiar dacă a fost grevă, elevii făgărăşeni programaţi în această zi au putut să susţină examenul de bacalaureat. ,,Profesorii din judeţul Braşov au fost în grevă. Cu toate acestea, bacalaureatul s-a desfăşurat în condiţii bune, totul a mers conform programului”, a spus directorul Grupului Şcolar. ,,Dr. Ioan Şenchea”, profesorul Traian Duţă.

Elevii de la aceste licee vor afla doar luni care este nivelul lor de pregătire la această materie.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ