BAC 2015-metode de copiat

0
46
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Examenul de bacalaureat se află în plină desfășurare. Ieri a avut loc examenul la limba română. În timp ce unii se pregătesc temeinic, alţii, neobişnuiţi să stea cu burta pe carte, se bazează pe copiat, iar de idei nu duc lipsă. Am făcut o listă cu cele mai populare, inedite sau penibile metode de copiat la examenul de bacalaureat:
Copiatul din copiute, cărţi, cursuri. Este cea mai populară şi cea mai veche metodă de copiat şi necesită multă vigilenţă din partea celor care o folosesc şi bunăvoinţă din partea profesorilor.
Hârtii zgâriate. Această metoda de copiat necesită o muncă foarte laborioasă în ziua dinaintea examenului. Este utilizată urma lăsată de pix în urma copierii cursurilor. Este o metoda folosită de elevi cu vederea foarte bună, dar şi cu o răbdare pe măsură.
Copiuţa lipită de picior, sub fustă sau pe sub bluză. Această metodă este folosită din cele mai vechi timpuri şi trebuie să ai multă răbdare să printezi toate subiectele pe hârtii mici, apoi să le lipeşti pe hainele pe care le porţi.
Colegul din faţă/stânga/dreapta. Pentru această metodă e nevoie de două persoane, dintre care una trebuie neapărat să mai şi înveţe.
Copiuţă lipită pe spatele colegului din faţă, sub o glugă. Trebuie să ai acordul colegului, care doreşte să te ajute şi trebuie să dispui de o vedere de vultur.
Scrisul în palmă, pe bancă, pe picior, pe încălţăminte. Această metodă are destule şanse de reuşită.
Copiuţe băgate în pixuri. O altă metodă ingenioasă, care dă impresia că ai un pix cu imprimeu, în schimb tu vezi subiectul. Mai mult, trebuie să ai un penar plin de pixuri.
Mersul la toaletă, un şiretlic la care apelează mai ales elevii care doar vor să îşi amintească unele informaţii.
Căşti, microfoane. Această metodă este de ultimă generaţie, totuşi trebuie să ascunzi foarte bine firele şi să nu te dai de gol, încercând să vorbești.
Toate sunt metode folosite și experimentate de-a lungul anilor. Trebuie să știți că măsurile de securitate pentru eliminarea fraudei la examenul de bacalaureat au fost sporite, iar cei care copiază vor fi și mai drastic sancționati, ei fiind eliminați și primind interdicție de a participa la două sesiuni.
Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Se consideră că acești candidați nu au promovat examenul de bacalaureat.
images

LĂSAȚI UN MESAJ