Azi a început Bacalaureatul de toamnă

0
48
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Absolvenţii de liceu care nu au „luat” Bacul „din prima” au intrat din nou în febra examenului. Sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat a început astăzi, în premieră, cu probele scrise, apoi sunt programate cele orale. La Făgăraș, pentru această a II-a sesiune sunt înscriși 150 de candidaţi, care vor susţine examenul în centru de la Colegiul Național „Radu Negru“.

Aici susțin probele la care au picat, elevii de la Colegiul Aurel Vijoli, în număr de 8, cei de la Colegiul Național Doamna Stanca în număr de 26. Pentru a doua oara vor da examenul maturității și 5 elevi de la Colegiul Național Radu Negru, 14 de la Liceul Teologic Constantin Brâncoveanu iar de la Liceul Șenchea 58. 15 persoane s-au înscris la Bacalaureatul de toamnă de la Colegiul Tehnic Alexandru Bărbat din Victoria și 20 din cadrul Liceului I.C. Drăgușan. Astăzi a fost programată proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în 22 august se va susține proba la limba maternă, în 23 august este programată proba scrisă obligatorie a profilului, iar în 24 august, proba scrisă la alegere. Între 25 și 31 august sunt programate probele orale. Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie, zi în care se pot face și contestații, urmând ca în 6 septembrie să fie afișate rezultatele finale.

Colegiul „Aurel Vijoli“ 8
Colegiul Național „Doamna Stanca“ 26
Colegiul Național „Radu Negru“ 5
Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ 58
Liceul Teologic Ortodox „Constantin Brâncoveanu“ 14
Colegiul Tehnic „Alexandru Bărbat“ 15
Liceul Teoretic „I.C. Drăgușan“ 20

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să  susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, toate probele scrise şi minim nota 5, dar la final, trebuie să aibă o medie a examenului de minim 6.

LĂSAȚI UN MESAJ