Autoritățile locale pot decide tipurile de intervenții împotriva urșilor

0
92
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care permite împușcarea urșilor în cazul în care aceștia pun în pericol siguranța și securitatea oamenilor și a bunurilor acestora. Anunțul a fost făcut, miercuri, de către ministrul Mediului, Tanczos Barna. Pe lângă împușcare, se poate recurg și la alte tipuri de intervenții, printre care se numără alungarea urșilor sau tranchilizarea acestora.
Ministrul Mediului a anunțat că Guvernul a adoptat, miercuri, o Ordonanță care permite intervenția autorităților în cazul în care animalele pun în pericol siguranța bunurilor materiale ale cetățenilor, precum și viețile acestora. Printre măsurile la care se poate recurge se numără și împușcarea. Decizia va sta în mână primarilor sau a viceprimarilor, care cunoscând situațiile locale și analizând gradul de risc, vor fi în măsură să ia decizia potrivită, transmite ministrul Mediului.
Aprobarea ordonanței amintite vine în contextul în care, în România, atacurile urșilor au crescut, iar mai multe locuințe ale oamenilor au fost atacate de aceste animale.

LĂSAȚI UN MESAJ