Autoritățile din Comăna au depus la APM documentaţia pentru proiectul de extindere a reţelei de canalizare

0
213
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Primăria Comăna a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov documentaţia aferentă unui proiect de extindere a reţelei de canalizare, investiţie aflată acum în etapa pregătirii Studiului de Fezabilitate. În decizia de încadrare emisă APM Braşov se menţionează că reţeaua va fi realizată în satele Comăna de Sus şi Comăna de Jos şi va avea o lungime totală de 13,787 km, iar apele uzate vor fi tratate într-o staţie de epurare special construită pentru cele două localităţi, cu deversare în râul Olt.
În prezent, cele două sate, cu o populaţie de 1.446 locuitori, nu sunt racordate la un sistem centralizat de canalizare, astfel că evacuarea apelor uzate provenite de la gospodării cu branşamente interioare şi obiectivele socio-economice se realizează prin soluţii individuale, fose septice sau alte amenajări mai mult sau mai puţin „prietenoase” cu mediul.
Din documentaţia depusă la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov nu rezultă valoarea investiţiei şi nici sursa de finanţare luată în calcul de autorităţile locale pentru realizarea lucrărilor.
Sursa: bzb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ