Au rezistat mai mult de 12 ore în frig

0
494
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Trei turişti, între care un copil de 14 ani, s-au rătăcit vineri noaptea în Munţii Făgăraş, pe Valea Arpaşului. Sâmbătă, aproape de zorii zilei, au sunat la 112 şi anunţau că nu mai pot continua deplasarea, din cauza epuizării fizice îndelungate.
Cei trei turişti, din Brăila şi Bucureşti, au plecat vineri după-amiază, în jurul orelor 17.00, din Victoria, pe Valea Arpaşului, spre cabana Turnuri, unde aveau rezervare, însă i-a prins noaptea pe traseu, iar în jurul orei 1.00 noaptea au decis să se oprească, după ce au constatat că s-au rătăcit şi în special copilul era obosit. Sâmbătă, în jurul orei 5.45 au sunat la 112. Şase jandarmi montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Sâmbătă, împreună cu patru salvamontişti au plecat în căutarea lor. Cele trei persoane au fost găsite de echipa de salvare, la o distanţă de aproximativ 15 minute de cabana Turnuri.
Salvatorii montani au plecat în căutarea lor în jurul orei 7.45, iar operaţiunea de salvare s-a încheiat în jurul orei 13.00, sâmbătă.
Cei trei erau echipaţi corespunzător pentru munte, dar erau epuizaţi fizic, din cauza dificultăţii traseului.Nu au necesitat îngrijiri medicale. Salvatorii le-au dus alimente şi ceaiuri calde pentru a-şi recăpăta energia. Jandarmii şi lucrătorii Salvamont i-au ajutat să coboare în siguranţă şi i-au condus până în oraşul Victoria, la maşinile personale.

LĂSAȚI UN MESAJ