Au înşelat 12 bănci

0
20
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Când vine vorba de făcut bani, unii concitadini sunt extrem de inventivi. Să nu vă gândiţi că au pus osul la treabă pentru a se îmbogăţi din muncă cinstită! Nici vorbă! Li s-a părut mai simplu şi mai profitabil să înşele băncile. Astfel, în decurs de trei ani, trei făgărăşeni s-au ales cu mai bine de 300 de mii de lei noi după ce au păcălit câteva unităţi de credit din ţară.

Trei făgărăşeni specialişti, se pare, în falsificat documente, s-au gândit la un mod inedit de-a face rost de bani. Au muncit zi şi noapte la creat contracte de muncă şi adeverinţe de salariu. Evident, false. După ce munca „de birou” a fost gata, a venit momentul ca cineva să meargă „pe teren”, adică la bancă şi să ceară un împrumut. Astfel, cei trei au „angajat” alte nouă persoane. Acestea urmau să se prezinte la unitatea de credit şi să solicite împrumutul. Până aici, totul a mers ca pe roate, pentru că făgărăşenii au reuşit să pună mâna pe 320.000 de lei noi, (3.200.000.000 de lei vechi) de la 12 bănci din ţară. Şi-au luat şi unele măsuri de precauţie: pentru ca să se asigure că nu-i va căuta nimeni timp de trei luni, aceştia au lăsat în cont contravaloarea primelor trei rate, după care nu au mai restituit nici un leu din valoarea împrumuturilor.

Se pare că nu au fost totuşi destul de precauţi. Poliţiştii făgărăşeni au reuşit până la urmă să-i identifice pe escroci. „Prin măsuri poliţieneşti specifice s-a reuşit identificarea celor trei hoţi. Prejudiciul fiind mare, cauza este cu consecinţe deosebite, astfel că a fost declinată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, care va supraveghea în continuare cercetările”, a declarat şeful biroului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Făgăraş, comisarul şef Sorin Vâja.

Atât cei trei făgărăşeni care au pus pe roate „afacerea”, cât şi ceilalţi 9 „angajaţi” ai lor, sunt cercetaţi acum pentru înşelăciune şi riscă să petreacă următorii 10 ani după gratii.

Lavinia GHEORGHE

LĂSAȚI UN MESAJ