Au început lucrările de eficientizare energetică a patru blocuri din Făgăraș

0
754
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

De 5 ani a fost nevoie de la depunerea cererii de finanțare până la începerea lucrărilor, pentru proiectul de finanțare a eficientizării energetice a patru blocuri din Făgăraș cu cofinanțare din fonduri europene.
Conform oficialilor din primărie, cererea de finanțare a proiectului a fost depusă în luna februarie 2018, iar contractul de finanțare s-a semnat în luna februarie 2019. După finalizarea procedurilor de evaluare, în luna octombrie 2020 s-a inițiat procedura de licitație pentru atribuirea contractelor de proiectare tehnică și execuție lucrări. Însă, la licitație, nu s-au prezentat ofertanți. După consultarea cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, primăria a decis contractarea serviciilor de proiectare separat. Astfel, în luna august 2021, s-a elaborat proiectul tehnic care a fost aprobat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și s-a lansat procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor.
Procedura a fost publicată de mai multe ori fără a fi finalizată, deoarece nu au fost depuse oferte. În luna septembrie 2022, în urma reluării acestei proceduri s-au înscris trei participanți dintre care doar unul a depus ofertă, contractul cu acesta fiind semnat la data de 24.11.2022. Este vorba de S.C. CAREX GROUP S.R.L. din București, firmă care în 2021 a declarat o cifră de afaceri de 12.238.893 lei și avea la sfârșitul aceluiași an, 28 de angajați.
Zilele trecute locatarii blocului 5 de pe strada Câmpului Nou și cei de la blocul 51 A de pe strada Teiului, s-au trezit cu zarvă mare! S-a deschis șantierul de lucru, în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din Municipiul Făgăraș, Județul Brașov”. Alături de cele două blocuri care au intrat în șantier, în proiect mai sunt incluse alte două blocuri:4 și 6, tot de pe strada Câmpului Nou.
Se vor face reparații la nivelul acoperișului și al fațadelor, se vor izola termic pereții exteriori, ferestrele, zona de intrare în scară și soclurile.  De asemenea, se va realiza termoizolarea planșeului peste ultimul nivel și se vor închide balcoanele sau logiile.
Se va interveni la iluminatul din casa scării prin instalarea de corpuri noi, de tip LED și senzori de mișcare.
Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020 iar valoarea lui este de 6.215.852 de lei cu TVA inclus.
Conform contractului, termenul de finalizare al proiectului este 31 decembrie 2023.
Sursa foto:facebook/primariafagarasoficial

LĂSAȚI UN MESAJ