Au început înscrierile la facultate

0
77
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

facultate-ulbsfirmaDacă absolvenţii claselor a XII-a din Făgăraş şi-au luat rămas bun de la profesori în acest zile, facultăţile şi-au deschis deja porţile. Astfel, Universitatea „Lucian Blaga“, centrul tutorial din Făgăraş, îi aşteaptă pe cei interesaţi să se înscrie la specializarea dorită.

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, centrul tutorial Făgăraş, a început înscrierile pentru anul şcolar 2010 – 2011. Acestea se fac până în luna septembrie, iar oferta pentru absolvenţii de liceu este diversificată. „Deocamdată funcţionăm cu Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept. Fiecare din acestea are două specializări. Facultatea de Ştiinţe Economice are specializările Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor şi Contabilitate, iar Facultatea de Drept are specializările Drept şi Administraţie Publică“, a spus directorul Centrului Tutorial Făgăraş, Ioan Macarie.

facultate-ulbs-raduCa şi anul trecut, pe lângă studiile universitare de licenţă, fărăgăşenii pot opta şi pentru studii postuniversitare de masterat. „La studiile aprofundate, funcţionăm cu Managementul Educaţional, unde avem înscrişi 43 de cursanţi. În anul şcolar viitor, sperăm să funcţionăm şi cu o altă specializare, anume ştiinţe economice“, a menţionat Ioan Macarie.

Totuşi, făgărăşenii nu trebuie să-şi facă probleme. Locurile la Universitatea Lucianm Blaga sunt suficiente. „Locurile sunt suficiente pentru fiecare specializare în parte. Admiterea se face pe bază de concurs de dosare, iar locurile sunt cu plată“, a mai spus Ioan Macarie, directorul Centrului Tutorial Făgăraş.

Concursul de admitere pentru studiile universitare şi postuniversitare de masterat se desfăşoară fără susţinerea de probe scrise de concurs. Iar media de admitere este media generală de absolvire a liceului, respectiv facultăţii. În cazul în care există medii egale, departajarea se face în funcţie de media aritmetică a anilor de studii.
(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ