Au fost stabilite bursele pentru elevii din Făgăraș

0
303
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Prin Hotărâre de Ședință, Consiliul Local Făgăraș, a aprobat, săptămâna trecută, ca începând cu semestrul al II-a, al anului şcolar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă să crească astfel: bursele de performanță la 500 lei, bursele de merit la 200 lei, bursele de studiu Ia 150 lei şi bursele de ajutor social la 200 lei.
Toți elevii care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse de merit pe semestrul al II-lea, conform dispozițiilor Ministrului Educației.
Acesta a transmis, luna trecută, că elevii care nu mai au șansa să obțină bursa de merit, după ce pragul mediei pentru acordarea acesteia a crescut de la 8,50 la 9,50, pot beneficia încă de sprijin financiar, dacă aplică pentru bursa de studiu, care este în valoare de 150 de lei. Acest stimulent se acordă pentru elevii care au media peste 7,50 și se încadrează în criteriile pentru obținerea bursei de studiu. Pentru obținerea acestei burse trebuie depusă cerere, în termen de 10 zile de la începutul semestrului 2. În acest moment sunt șase tipuri de burse care se acordă și care au crescut în cuantum: bursa de performanță, bursa de merit, bursa de studiu, bursa socială, bursa profesională și bursa de liceu.
Conform Hotărârii de Consiliu Local, la Făgăraș,  sumele necesare vor fi alocate în urma solicitărilor unităţilor de învăţământ, urmând a fi făcute rectificări bugetare, dacă aceste sume vor depăşi alocarea din bugetul prevăzut.

LĂSAȚI UN MESAJ