Au fost publicate rezultatele finale, după contestații, ale Evaluării Naţionale

0
231
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

601 lucrări scrise ale absolvenţilor clasei a VIII-a din judeţul Braşov la Evaluarea Naţională, au primit note care au fost contestate. După recorectare, pentru 559, dintre ele, nota iniţială a fost schimbată, potrivit datelor comunicate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov. 372 de note au fost modificate în plus, 187 în minus iar 42 au rămas neschimbate.
Din cele 372 de lucrări reevaluate cu note mai mari decât cele iniţiale, doar 5 au obţinut peste un punct, toate cele cinci fiind la limba şi literatura română. Nici o lucrare scrisă reevaluată cu notă mai mică decât cea iniţială nu a obţinut o diferenţă mai mare de un punct. În urma reevaluării lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, au fost modificate 443 de medii finale, 302 medii au crescut şi 141 au scăzut. Doar patru medii finale au înregistrat o creştere cu 0,5 puncte şi una cu 0,52 puncte, toate celelalte rezultate modificate înregistrând diferenţe de sub jumătate de punct. În urma soluţionării contestaţiilor procentul celor care au obţinut medii de 5,00 şi peste 5,00 în judeţul Braşov a scăzut de la 76,91 la 76,88%, respectiv, 2.773 de candidaţi. Practic, un singur candidat a scăzut sub pragul mediei 5,00 în urma reevaluării lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate. Rezultatele finale obţinute de absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut probele Evaluării Naţionale în perioada 22 – 25 iunie 2021 au fost publicate de Ministerul Educaţiei pe site-ul de web dedicat, evaluare.edu.ro
La calculul mediei de admitere pentru repartizarea în clasa a IX-a, media finală obţinută la examenul de Evaluare Naţională va avea o pondere de 80 de procente. Celelalte 20 de procente din media de admitere sunt reprezentate de media de absolvire a claselor V-VIII.
În prima etapă de repartizare computerizată şi admitere în învăţământul liceal de stat din acest an, completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, se va derula în perioada 16 – 22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaţilor din seria curentă, precum şi a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.

Sursa:bzb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ