Au fost publicate estimările meteorologice până la jumătatea lunii august

0
270
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Administrația Națională de Meteorologie ( ANM) a publicat pe site-ul instituției, estimările meteorologice pentru intervalul 18 iulie – 15 august 2022.  Astfel am aflat că în săptămâna 18 – 25 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane. În ultima săptămână a lunii iulie, din 25 până la 01 august, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării. În prima săptămână a lunii viitoare, 01 – 08 august, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-vest. Regimul pluviometric va fi local deficitar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.
În ultima săptămână a intervalului estimat, săptămâna 08- 15 august, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
Sursa: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ