Au fost finalizate lucrările la Sfântul Mormânt al Domnului Iisus Hristos

0
129
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

O echipă de specialişti a finalizat lucrările de restaurare a Sfântului Mormânt al Domnului Nostru Iisus Hristos, situat în Centrul Vechi al oraşului Ierusalim, iar obiectivul va fi redeschis publicului miercuri, informează agenţiile de ştiri Reuters şi Associated Press.


Specialiştii au lucrat în ultimele nouă luni la Biserica Sfântului Mormânt, concentrându-se pe structura de deasupra locului mormântului, numită Edicul.
Potrivit profesorilor de la Universitatea Națională Tehnică din Atena, care au coordonat lucrările, structura avea nevoie de consolidare şi de conservare. Existau temeri referitoare la stabilitatea fostului edificiu, care nu mai fusese restaurat de peste 200 de ani.
Lucrările au început în anul 2016, după ce autorităţile israeliene atrăseseră atenţia că existau anumite probleme de siguranţă la elementul central al Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, un edificiu datând din secolul 12, construit pe o structură din secolul 4.
Creat din calcar şi marmură, monumentul se află în mijlocul Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, una dintre cele mai vechi biserici din lume.
Pentru prima dată, a fost făcută şi o fereastră care să le permită credincioşilor să vadă în interiorul mormântului.
Lucrările de restaurare au costat 3,3 milioane de euro, fiind suportate în principal de Bisericile Ortodoxă, Armeană şi Catolică.
Ceremonia de redeschidere pentru public a Sfântului Mormânt al Domnului Nostru Iisus Hristos este programată miercuri, în prezenţa unui reprezentant al Sanctităţii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, şi a unuia din partea Papei Francisc, şeful Bisericii Catolice.

LĂSAȚI UN MESAJ