,,Atac aerian,, asupra Țării Făgărașului!

0
560
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Sirenele de alarmare au răsunat astăzi în mai multe localități din Țara Făgărașului și împrejurimi. Din fericire a fost doar un exercițiu de prealarmare aeriană. S-au auzit 3 sunete a câte 32 de secunde, cu o pauză de 12 secunde între ele. Totul a fost coordonat de Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Brașov. Sirenele au răsunat în localitățile:Făgăraș, Comăna, Viștea, Zărnești, Bran, Dumbrăvița și Hărman.
Exercițiile au fost necesare pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale. Începând cu luna august a anului curent, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel de fiecare localitate. Simulările au început miercuri, 02 august, și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală. Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.
Cum sună fiecare tip de alarmare în parte:
ALARMĂ LA DEZASTRE- 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde între ele.
Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauza de 5 secunde între ele.
PREALARMĂ AERIANĂ- 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde între ele.
Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 6 secunde între ele.
ALARMĂ AERIANĂ- 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde între ele.
Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauza de 2 secunde între ele.
ÎNCETAREA ALARMEI- Un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.
Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.

LĂSAȚI UN MESAJ