Astăzi, Ziua Regelui

2
22
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Astăzi este o zi importantă pentru Regele Mihai I al României. Pe 25 octombrie, cu 91 de ani în urmă s-a născut cel care a devenit rege la vârsta de doar şase ani, iar timp de 42 de ani nu s-a putut apropia de ţară, scrie antena 3.ro. Regele Mihai I al României este parte importantă din istoria poporului român şi sigura persoană care a reuşit să scoată în stradă un milion de oameni care l-au aplaudat. În acelaşi timp este şi singurul şef de stat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în viaţă. Cadou de ziua sa, regele va avea, de astăzi, în Bucureşti şi o piaţetă care-i poartă numele. Mihai s-a născut în 1921, la Peleş. Pentru familia regală era primul nepot şi moştenitorul tronului. Pe 20 iulie 1927, la doar şase ani urcă pe tron, după moartea regelui Ferdinand. Rămâne rege doar trei ani. În iunie 1930, Carol al II-lea, revine în ţară, iar Mihai I devine primul rege succedat de tatăl său. Zece ani mai târziu, în 1940, Mihai revine la tron după ce mareşalul Antonescu îl obligă pe Carol să abdice. Cel de-al Doilea Război Mondial şi comunismul au fost începutul sfârşitului pentru domnia lui Mihai. În noiembrie 1947, comuniştii şi-au dus planul la bun sfârşitul şi l-au silit pe Mihai Întâi să abdice. Două luni mai târziu a fost exilat, fără a mai avea dreptul să se întoarcă vreodată. 42 de ani, Regele Mihai nu a pus piciorul pe pământ românesc. Prima tentativă, la un an după Revoluţia din 1989, nu a avut succes. Abia în 1992, noul guvern îi permite regelui să se întoarcă, de Paşte. Cinci ani mai târziu, în 1997, Mihai I revine de tot în ţară şi primeşte un paşaport românesc.

2 COMENTARII

  1. Unde ar fi fost Romania acum daca eram monarhie. Dar cu toti nemernicii la putere…suntem ce stim si vedem si simtim de 23 de ani. Pacat…

  2. PENTRU ” of ” :
    Asa le trebuie , dacà nu sànt in stare sà se conducà singuri , acum le trebuie ” Alesi ” ca sà-i conducà ,…. conduc ” Alesii ” pe ” Calea Desertàciunii ” ce duce direct la Excelenta Sa Domnu Draku ! Cine este de vinà ? Singuri si nesiliti de nimeni si-au ales ” Alesii Veacului ” , acum tac toti ca pestii ,…… nimeni cu comenteazà nimic ,…. se observà spiritul de initiativà al Boborului ! Viitorul este in màinile Boborului , deoarece este prolific , are initiativà , este descurcàret si mai ales cà Boborul stie ce vrea : Boborul vrea sà ” tràiascà bine ” ,… tocmai din cauza aceasta , au trecut majoritatea la MASOKISM ! Aici se observà genialitatea Boborului de a rezolva pozitiv problemele , in orice situatie !

LĂSAȚI UN MESAJ