Astăzi începe etapa specială de vaccinare a profesorilor

0
186
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În total, 62 de centre de vaccinare se deschid zilele următoare în toată țara, dintre care 42 de locații sunt pentru cadrele didactice din sistemul preuniversitar și 20 pentru cele din universitar, a comunicat marți seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Potrivit precizărilor ministrului, 23 de județe deschid centrele de vaccinare miercuri, 24 februarie, 14 județe deschid joi, 25 februarie, 2 județe deschid vineri, 26 februarie, 3 județe deschid luni, 1 martie. La Făgăraș vaccinarea profesorilor este programată să înceapă, joi 25 februarie și se va face la centrele deschise până acum, conform programărilor.  74 de persoane din toata Țara Făgărașului vor intra în această etapă specială de vaccinare. Vor fi vaccinate doar cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar și tot personalul din creșe din grădinițe.
Până la această dată, peste 42.000 de angajați din sistemul de Educație au fost deja vaccinați și 128.000 sunt programați în perioada următoare. Vaccinarea va fi asigurată de echipe mobile noi, nu de personalul care este acum în centrele de vaccinare.
Modalitatea de programare și de derulare a activităților de vaccinare a fost transpusă „într-o instrucțiune, care deja a fost transmisă către fiecare județ, către Direcțiile de sănătate publică și, de asemenea, către Ministerul Educației încă din cursul zilei precedente”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.
Sunt echipe mobile care merg și asigură vaccinarea în anumite spații care sunt special destinate și prevăzute pentru aceste activități cu durată din 24 februarie până pe 10 martie. (…) Listele cu personalul care urmează să fie vaccinat au fost deja recepționate de DSP-uri, care stabilesc intervalele orare, iar profesorii vor fi anunțați de către conducătorii unităților de învățământ legat de ora la care să se prezinte”, a mai spus Gheorghiță.
Vaccinarea profesorilor a început inițial în cadrul etapei a II-la a campaniei naționale împreună cu restul personalului esențial, însă a fost întreruptă și amânată din cauza problemelor cu aprovizionarea dozelor de vaccin și în urma incendiului de la Spitalul „Matei Balș”, când autoritățile din Sănătate au decis prioritizarea persoanelor cu boli cronice și a vârstnicilor, nu a personalului esențial.

LĂSAȚI UN MESAJ