Asociaţia „Ştefan Mailat“ la Chişinău

0
54
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Reprezentanţii Asociaţiei făgărăşene „Ştefan Mailat“ au participat zilele trecute la un simpozion organizat la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Făgărăşenii au vrut ca prin această vizită să stabilească contacte cu cei de dincolo de Prut şi să realizeze o punte de legătură între cele două ţări pe plan cultural.

Monumentele istorice, artefactele arheologice, vestigiile zonei vor fi promovate şi puse în valoare. Totul datorită înfiinţării unei noi asociaţii culturale numită „Ştefan Mailat“. Aceasta îşi propune demararea unor proiecte ce au ca scop protejarea şi ocrotirea monumentelor istorice, dar şi punerea în valoare a acestora. Din aceste motive, reprezentanţi ai asociaţiei făgărăşene s-au aflat, pentru câteva zile, la Chişinău, pentru a participa la un simpozion pe teme culturale „Asociaţia „Ştefan Mailat“ a primit o invitaţie la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Am participat ca şi preşedinte al asociaţiei cu o scurtă comunicare dar în acelaşi timp interesul a fost de a stabili şi nişte contacte cu cei de dincolo de Prut, nişte proiecte pe care asociaţia vrea să le dezvolte pe plan naţional şi cu românii din afara graniţelor“ a declarat Iulian Şchiopu, preşedintele Asociaţiei „Ştefan Mailat“.

Scopul vizitei a fost şi acela de a facilita realizarea unei reviste pe teme culturale „Am participat la două simpozioane, o expoziţie cu Emil Cioran şi sper ca în scurt timp, toate aceste vizite să se finalizeze cu realizarea unei reviste de către asociaţia „Ştefan Mailat“ a mai adăugat Iulian Şchiopu.

Asociaţia „Ştefan Mailat“ şi-a fixat ca scop promovarea valorilor tradiţionale ale poporului român, punerea în valoare a potenţialului istoric, cultural şi patrimonial al monumentelor istorice, vestigiilor şi artefactelor arheologice.

(Alina Roman)

LĂSAȚI UN MESAJ