Armata în sărbătoare

0
42
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

poza-simpozion
Militarii au sărbătorit, joi, 8 octombrie, 150 de ani de la înfiinţarea Statului Major General. Evenimentul a avut loc în Sala Dietei de la Muzeul Ţării Făgăraşului şi a reunit atât reprezentanţi ai armatei cât şi elevi ai şcolilor din municipiu.

Zi de sărbătoare pentru cei care poartă haina militară. Împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Statului Major General a fost un bun prilej pentru militari să prezinte invitaţilor la simpozion materiale cu şi despre cei care poartă această uniformă. „Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte, în colaborare cu Muzeul Ţării Făgăraşului, a organizat o manifestare prilejuită de împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Statului Major General. Statul Major General este practic creierul acestei instituţii şi are o istorie care se confundă cu istoria României moderne şi cu istoria armatei“, ne-a declarat locotenent colonelul Gheorghe Banciu, locţiitorul comandantului Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte din Făgăraş.

La simpozion au luat parte şi reprezentanţi ai Serviciului Istoric al Armatei. „Suntem veniţi pentru un simpozion itinerant cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Statului Major General. Acest simpozion l-am parcurs prin mai multe garnizoane din ţară“, ne-a spus locotenent colonelul Constantin Crăciun de la Serviciul Istoric al Armatei.
Statul Major General a fost creat în 1859 printr-un ordin al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ