Anunț informare din partea Primăriei Făgăraș

0
536
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

”Taxele și impozitele, inclusiv abonamentele pentru parcările de reședință, se pot achita din 16 ianuarie 2023.
Pentru a evita aglomerația la ghișee, Primăria Municipiului Făgăraș  le reamintește făgărășenilor  că au la îndemână mai multe posibilități de a plăti taxele și impozitele și le recomandă să facă aceste plăți on-line.
Modalități de plată:
• ordin de plată, în lei, prin virament bancar sau internet banking;
• on-line, cu cardul bancar, pe site-ul https://primaria-fagaras.ro/ (necesită cont de utilizator);
• on-line, cu cardul bancar, pe site-ul, ghiseul.ro (necesită cont de utilizator).
• numerar sau card bancar la casieriile Serviciului Venituri Bugetare din str. Republicii, nr. 5
• mandat  poștal
Detalii despre obținerea unui cont electronic pe site-ul  https://primaria-fagaras.ro/  sau www.ghiseul.ro, precum și pașii necesari, se găsesc pe site-ul Primăriei Municipiului Făgăraș .
Termenele de plată pentru impozitele și taxele locale datorate de persoanele fizice și juridice pentru anul 2023 sunt 31 martie și 02 octombrie.
Până la 31 martie trebuie achitat și abonamentul de parcare în parcările de reședință.
Impozitul pe clădiri, teren sau mijloace de transport, de până la 50 de lei inclusiv, datorat bugetului local de către contribuabil, se plătește integral până la primul termen de plată.
Pentru plata cu anticipație, până la 31 martie, a impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport datorat pentru întregul an de către contribuabil se acordă o bonificație de 10 %.
Neplata la termen a obligațiilor fiscale implică majorări de întârziere de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv, conform art. 183 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.
Pentru anul 2023, valorile impozitelor stabilite de către Consiliul Local al Municipiului Făgăraș prin HCL. nr. 138/2022 au trebuit actualizate cu indicele de inflație, respectiv cu 5,1 %.
Vehiculele electrice beneficiază de scutire de impozit, iar pentru hibride sunt scutite 100%.”- se arată în anunțul publicat pe pagina de facebook a Serviciului Taxe și Impozite
În același context Primăria Municipiului Făgăraș pune la dispoziția cetățenilor platforma digitală accesibilă online pe pagina web e.primaria-fagaras.ro și aplicația mobilă “Primaria Municipiului Făgăraș” disponibilă pe Android și iOS. Prin accesarea platformei se pot efectua plăți on-line, se pot solicita și înregistra documente, se pot accesa informații privind desfășurarea activităților administrative, se pot completa sondaje de opinie și semnala incidente. Cu ajutorul platformei, care va fi îmbunătățită și actualizată în permanență, interacțiunea dintre dumneavoastră și Primăria Municipiului Făgăraș va fi simplificată și eficientizată.

LĂSAȚI UN MESAJ