Anunț APIA către fermieri

0
215
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În plin protest al fermierilor nemulțumiți, printre altele, și de tergiversarea plății subvențiilor APIA în urma erorilor apărute prin sistemul de control prin satelit, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine cu următorul anunț:
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură continuă în ritm susținut autorizarea la plată a fermierilor.
Suma totală autorizată la plată în perioada 16 octombrie 2023 – 11 ianuarie 2024 este de 1,66 miliarde euro, din care 1,50 miliarde euro sume autorizate din fonduri europene și naționale pentru un număr de 714.041 de fermieri care au depus cerere de plată în campania 2023.
Defalcate, pe fonduri, sumele sunt următoarele:
– 1,16 miliarde euro din FEGA;
– 254,52 milioane de euro FEADR și cofinanțare naționala;
– 86,20 milioane de euro din EURI.
– 156,80 milioane de euro pentru intervențiile aferente măsurilor de piață, comerţ exterior, promovarea produselor agricole din FEGA şi ajutoare de stat din bugetul național
Precizăm că în conformitate cu normele legale în vigoare, plățile se realizează numai după parcurgerea tuturor etapelor procedurale obligatorii de verificare și control administrativ, control pe teren, clasic și prin monitorizare.
Transmitem fermierilor români să aibă încredere în APIA, mulțumindu-le totodată că sunt permanent alături de noi, într-o etapă care a venit cu provocările aduse de schimbările din PNS 2023-2027.
Îi asigurăm pe fermieri că vom depune toate eforturile pentru realizarea integrală a plăților până la 30 Iunie 2024, conform prevederilor comunitare în vigoare.
Echipa APIA a demonstrat că performanța constă în multe ore de muncă, în perseverență și în spiritul bunei colaborări cu toate instituțiile implicate
”, este mesajul transmis către fermieri pe pagina de Facebook a APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ