Anul 2022 debutează cu noi măsuri de evitare a accidentelor rutiere

0
387
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Autoritățile din România vor să evite pe cât posibil accidentele rutiere. Vitezomanii vor fi dur sancționați dacă vor încălca legea. În acest sens Ministrul de Interne anunță că se vor monta 600 de radare fixe pe șoselele din România. Pe drumul Național 7 (Valea Oltului), Drumul Național 1(Valea Prahovei) și pe Autostrada Soarelui. Rolul acestor camere fixe este acela de a reduce numărul accidentelor rutiere cu 25%, în următorii trei ani. Acesta fiind targetul pe care și l-a impus poliția rutieră. Ministrul Bode a precizat că 400 din cele 600 de camere sunt moderne și au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită dispeceratului dacă autoturismul are ITP-ul valabil.
Noile modificări aduse Codului Rutier propun sancţiuni mult mai dure. Șoferii cu o conduită mai nepotrivită în trafic sau cei agresivi vor putea fi amendați cu până la 3.000 de lei, pentru flesh-uri către alți șoferi, claxonatul excesiv, schimbarea benzilor într-un mod agresiv, șicanele în trafic, dar și  drifturile.
Și pietonii care traversează strada în timp ce au alte preocupări, chiar dacă sunt pe trecerea de pietoni, vor putea fi amendați, de exemplu dacă sunt cu ochii în telefon.
Din acest an, amenzile pentru persoane fizice încep de la 2.900 de lei și 20 de puncte de penalizare, iar cele pentru persoane juridice de la 14.500 de lei și 100 de puncte de penalizare. Noile prevederi din Codul Rutier 2022 ce au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2022, aduc și interdicţia de obţinere a unui permis de conducere pentru cei care nu au terminate cel puţin 10 clase.

LĂSAȚI UN MESAJ