Ansamblul ,,Făgăraşul” nu are vacanţă

1
65
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

ionutNu există week-end în care să nu participe la diverse spectacole şi festivaluri din întreaga ţară. Este vorba de dansatorii ansamblului „Făgăraşul“ al Casei Municipale de Cultură. Ultimul eveniment la care au fost prezenţi şi unde sunt invitaţi an de an este cel organizat la Mediaş „Pe Târnave-n sus şi-n jos“. Tinerii au primit diplome de merit şi au fost aplaudaţi la scenă deschisă de sute de spectactori.

Ansamblul „Făgăraşul“ are, de fiecare dată, o prestaţie deosebită aşa că dansatorii sunt invitaţi an de an să meargă la Mediaş. Şi nu este singurul loc unde tinerii îşi fac simţită prezenţa. Nu există spectacol, mai ales acum, pe timp de vară, de la care dansatorii să lipsească. Munca lor este pe măsură, însă nimic nu mai contează atunci când sunt aplaudaţi la scenă deschisă de sute de iubitori ai folclorului şi nu numai. „Am fost de curând la Mediaş. Avem ansamblu bun, ne bucurăm de munca noastră şi se şi văd succesele ori de câte ori suntem invitaţi la spectacole. Acest lucru înseamnă toată satisfacţia mea profesională de coregraf, de 33 de ani în Casa de Cultură. Mă bucur foarte mult că şi copii mă înţeleg şi că reprezentăm Ţara Făgăraşului cu cinste“, ne-a declarat Ioan Ionuţ, maestrul coregraf al Ansamblului „Făgăraşul“.

fiisa„Dansurile înseamnă satisfacţie când auzim oamenii că ne aplaudă. Noi mergem şi să ne mai distrăm, să ne mai relaxăm pentru că avem, fiecare dintre noi, serviciu sau şcoală. Contează însă, mai ales, satisfacţia aplauzelor pe care le auzim în sală. Pentru mine înseamnă foarte mult, fiind generaţia de după cea a tatălui meu. Îmi place foarte mult şi încerc să duc mai departe tradiţia cu dansurile“, ne-a declarat Anca Ionuţ, coregraf şi dansatoare în Ansamblul Făgăraşul.

Duminică, 21 iunie, dansatorii Ansamblului Făgăraşul au fost invitaţi şi la festivalul „Zilele Codlei“, unde au prezentat o suită de dansuri din zonă.
(Laura RAMBA)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ