ANM a emis prognoza. Cum va fi vremea la trecerea dintre ani?

0
232
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit ANM, în intervalul 27 decembrie – 9 ianuarie, vremea se va menține normală pentru această perioadă, cu valori termice ușor mai ridicate în anumite regiuni. De Revelion, meteorologii anunță temperaturi de până la 8 grade Celsius, iar la munte vor fi precipitații. În primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, apoi treptat acestea vor crește până spre 6…7 grade, în medie, în 03 ianuarie. Ulterior, tendința maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârșitul intervalului (09 ianuarie) vor fi în medie 1…2 grade. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește ușor de la -1 grad în medie, în 27 și 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 04 ianuarie, apoi vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre -6…-5 grade, în 08 și 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 – 31 decembrie și 03 -09 ianuarie.
La munte în perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior acestea vor crește ușor spre 2 grade, apoi tendința este de scădere până spre -3…-2 grade în perioada 07 -09 ianuarie. Minimele vor avea o evoluție temică similară, astfel că în perioada 27
– 31 decembrie, variațiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor crește apoi ușor până spre -2 grade în 02 și 03 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre -7…-6 grade, în perioada 07- 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

LĂSAȚI UN MESAJ