Angajaţii vor avea parte în aprilie de o minivacanţă de patru zile

0
2214
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Angajaţii vor avea parte în aprilie de o minivacanţă de patru zile. La jumătatea lunii aprilie, românii care lucrează la stat sau la privat vor avea parte de o minivacanaţă de patru zile, ca urmare a faptului că urmează sărbătorirea Paştelui. Astfel, ziua de 17 aprilie va fi zi liberă cu ocazia sărbătorii Vinerea Mare, ziua de 19 aprilie este sărbătorit Paştele Ortodox va fi liberă pentru că este duminică, ziua de 20 aprilie este doua zi de Paşte care va fi considerată, de asemenea, liberă.

Zilele libere care urmează în 2020 sunt: 1 mai (vineri) – Ziua Muncii; 1 iunie (luni) – Ziua Copilului;7 iunie (duminică) ñ Rusalii; 8 iunie (luni) – A doua zi de Rusalii; 15 august (sâmbătă) – Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie (luni) – Sfântul Andrei; 1 decembrie (marţi) – Ziua Naţională a României; 25 decembrie (vineri) – Crăciunul; 26 decembrie (sâmbătă) – a doua zi a Crăciunului.

Angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii. Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază. Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ