Amenzi de până la 2900 de lei pentru murdărirea carosabilului de către utilajele agricole

0
848
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În majoritatea satelor din Țara Făgărașului au fost asfaltate străzile principale, în special, dar și străzile lăturalnice. Marea problemă care apare în această perioadă o reprezintă murdărirea carosabilului cu noroi provenit de la utilajele agricole , tot mai numeroase în ultimul timp. Având în vedere că începe campania agricolă de primăvară și se reiau lucrările de infrastructură, conducătorii auto de pe tractoare, alte utilaje agricole sau industriale trebuie să știe că pot fi sancționați cu 9 până la 20 puncte de amendă (1.305 – 2.900 lei) pentru „pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanțe sau materiale ce pun în pericol siguranța circulației”

Codul Rutier– art. 102 alin. 1 pct 26 din OUG 195/2002( R).
Articolul 102(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
 26. pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanțe sau materiale ce pun în pericol siguranța circulației;

sursa foto:tion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ