Amenzi de 110.200 de lei aplicate de DSVSA Brașov în luna noiembrie

0
429
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În cursul lunii noiembrie 2021, DSVSA Brașov, a efectuat un număr de 35 de controale, în urma cărora s-au aplicat 18 sancțiuni din care: 12 avertismente, 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 110 200 lei.
Acțiunile de verificare au fost efectuate la nivelul întregului județ și au vizat aspecte privind respectarea de către operatorii alimentari a condițiilor de înregistrare, autorizare și funcționare a unităților, a modului de întreținere și igienizare a spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, a condițiilor de prelucrare și de depozitare a materiilor prime și a produselor finite, a cerințelor de trasabilitate și a celor privind etichetarea, controlul dăunătorilor, evidența documentelor și a informațiilor privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului (sistemul HACCP), se specifică în comunicatul de presă publicat pe site-ul instituției.
În continuare, controalele efectuate de inspectorii D.S.V.S.A. Brașov, au ca obiectiv principal prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada premergătoare sărbătorilor de iarna. De asemenea, la D.S.V.S.A. Brașov şi la Circumscripțiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor Oficiale (C.S.V.S.A.O.) din teritoriu, cât şi de către medicii veterinari de liberă practică, se asigură efectuarea examenului trichineloscopic pentru carnea de porc, cu un program de permanență, atât la sediul D.S.V.S.A. cât și la sediul din teritoriu pentru efectuarea examenelor trichineloscopice.
Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în sectorul produselor alimentare de origine animală se realizează în baza Programului de supraveghere și control pentru anul 2021, controale oficiale ce vizează carnea de pasăre provenită din Polonia şi carnea de porc în contextul pestei porcine africane și se realizează la operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: carmangerii, măcelării super-/hipermarketuri, depozite alimentare.
Comunicatul îl puteți vedea AICI

LĂSAȚI UN MESAJ