Am învăţat şotron!

0
24
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

sotron-pinguinÎndemnul nostru de a-i scoate pe copii din faţa calculatorului şi de a-i aduce în stradă a dat roade. Sute de micuţi de la toate grădiniţele din Făgăraş au umplut miercuri, 2 iunie, centrul oraşului. Cu toţii au dansat, au desenat şi au jucat şotron. Bineînţeles, cei mai buni au fost şi răsplătiţi.

sotron-tricouPentru mai bine de două ore Făgăraşul a răsunat miercuri, 2 iunie de veselia copiilor. Cu toţii au abandonat pentru puţin timp jocurile de pe calculator şi au animat centrul oraşului cu jocurile copiilor de ieri. „Sunt bucuros că îndemnul nostru de a lăsa calculatorul şi de a veni pe stradă, să joace şotron, peci, adică jocuri pe care le jucam noi în copilăria noastră, a dat roade. Iată, copiii au ascultat chemarea noastră, „Haideţi să învăţăm şotron!“, iar acţiunea a adunat sute de copii în faţa Primăriei. Sunt bucuros că au încercat să lase calculatorul şi să meargă în stradă şi să joace jocurile copilăriei noaste, măîcar odată pe an“, ne-a spus Alexandru Gherghe, directorul Televiziunii Făgăraş-Antena 1 şi al săptămânalului Bună Ziua Făgăraş.

sotron-paintMicuţii au avut parte de ziua lor de distracţie din plin. Desene pe asfalt, concurs de alergat, muzică, dans, şotron au fost doar câteva din atracţiile cu care copiii şi-au sărbătorit ziua lor. „Eu am desenat mai multe animale, printre care şi pe pisica mea“, „Este foarte frumos, am dansat şi ne-am distrat“, „Am jucat şotron şi e destul de interesant, mai ales că suntem mulţi copii“, ne-au spus câţiva copii.

Şi pentru ca decorul să fie unul de poveste, nu au lipsit zânele şi clovnii. În plus, sute de baloane au fost împărţite micuţilor de reprezentanţii Primăriei. „Vă daţi seama, după ce vedeţi aici, că trăim într-o lume a contrastelor. Dacă în ţară lucrurile stau prost şi dacă în mai multe părţi ale ţării se protestează, lumea copiilor trebuie să rămână o lume a copiilor ! Pentru că vremea nu ne-a permis ieri, am mobilizat astăzi copiii pentru a-i determina să zâmbească mai mult decât o fac în viaţa de zi cu zi“, ne-a spus Sorin Mănduc, primarul Făgăraşului.

sotron-noiNu au lipsit nici premiile. Cei mai iscusiţi au primit din partea Primăriei diplome şi dulciuri, iar noi, reporterii Televiziunii Făgăraş – Antena 1 şi ai săptămânalului „Bună Ziua Făgăraş“, le-am oferit o amintire: tricouri şi şepci. „Această acţiune este foarte binevenită. Toţi copiii se simt foarte bine. Este într-adevăr, o admosferă de sărbătoare şi ne-a ajutat şi timpul, pentru că soarele este cu noi“, ne-a spus Paraschiva Biliboacă, directoarea Grădiniţei nr. 3.

sotron-grasunDupă toată distracţia, ziua de miercuri sigur nu va fi uitată prea curând de cei mici. Să sperăm că nu vor uita de îndemnul nostru şi se vor juca mai mult timp în aer liber.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

1 COMENTARIU

  1. Voi ati sarbatorit „1 iunie” in data de 2? Din cate am auzit, a fost un fiasco total! Trebuia sa-i invatati pe copii si pe parintii lor in primul rand ce inseamna „bunul simt”. Bunul simt inseamna sa nu se calce in picioare, sa se injure si sa faca circ pentru un balon colorat.

LĂSAȚI UN MESAJ