Alegeri la PSD Făgăraş

13
309
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Organizaţia Municipală a Partidului Social Democrat şi-a ales noul preşedinte. Cu toate că iniţial lupta pentru acest post urma să se dea între preşedintele organizaţiei, Mihai Popa şi consilierul local Ioan Vlad, în ultimul moment, Ioan Vlad şi-a retras candidatura. Astfel, vechiul preşesinte al organizaţiei, Mihai Popa, a fost ales în fruntea pesediştilor făgărăşeni pentru un nou mandat.

Candidat unic

Agitaţie mare vineri, 8 aprilie, la Casa Municipală de Cultură. Membrii organizaţiei municipale a Partidului Social Democrat şi-au ales noul preşedinte. Cu toate că, la început, în cursa pentru acest post intraseră doi candidaţi, respectiv consilierul local Ioan Vlad şi actualul preşedinte Mihai Popa, cel dintâi şi-a retras candidatura în ultimul moment.

„Într-adevăr, este vorba despre un singur candidat la funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, Mihai Popa. În cadrul şedinţei s-a ales şi un nou Consiliu de Conducere al partidului. Sperăm ca după această zi să fim o echipă unită şi să mergem spre alegerile de anul viitor cu gânduri bune“, a spus Alexandru Motoc, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD Făgăraş. „Nu pot să fac comentarii, domnul Ioan Vlad s-a înscris în mod statutar pentru a candida la preşedenţia partidului, însă în urmă cu 24 de ore el şi-a retras această candidatură. Este opţiunea dumnealui, în cadrul organizaţiei noastre, precum şi în cadrul PSD, orice candidatură este liberă, dacă îndeplineşte condiţiile statutare“, a spus Mihai Popa, preşedintele PSD Făgăraş.

„Emoţiile sunt fireşti într-o asemenea conferinţă, dar ne-am organizat aşa cum trebuie şi totul s-a desfăşurat normal. Este un eveniment important în viaţa organizaţiei noastre. Noi, organizaţia de femei, avem, ca întotdeauna planuri, însă noi ne ocupăm mai mult de partea socială. Însă acest lucru nu înseamnă că n-o să sprijinim organizaţia mare în acţiunile politice viitoare“, a spus Andreea Suciu, preşedintele organizaţiei de femei PSD Făgăraş.

În urma şedinţei de vineri, Mihai Popa a fost ales să conducă organizaţia municipală a PSD pentru încă un mandat. Comitetul de conducere al organizaţiei va cuprinde 7 vicepreşedinţi: Viorel Ţuţurea, Marius Solomon, Ioan Bogdan, Anca Cârlan, Ilie Bardaşuc, Marius Sava şi Florin Alexandru. În funcţia de secretar al partidului a fost reales Gheorghe Cuţitei.

Protocol cu condiţii

Unul din subiectele abordate în cadrul alegerilor locale ale organizaţiei partidului a fost şi semnarea, în aceeaşi zi, la nivel de organizaţii judeţene, a protocolului de constituire a Uniunii Social-Liberale. Protocolul semnat ieri la Braşov între conducerile PSD, PNL şi PC a fost penultimul semnat la nivelul ţării. Liderii braşoveni ai celor trei formaţiuni politice au declarat că semnarea actului dovedeşte faptul că au fost depăşite toate divergenţele dintre partide. Problemele care mai trebuie rezolvate au fost trecute într-o anexă a protocolului. Principalul punct de neînţelegere între PSD şi PNL, la nivel judeţean, a fost consilierul judeţean Iancu Boeriu, ales pe listele PSD, dar exclus din această formaţiune. Constantin Niţă a solicitat de mai multe luni excluderea consilierului judeţean din plenul CJ, conform Legii Statutului aleşilor locali.

„La nivel naţional, eu am fost cel care am iniţiat acest protocol de colaborare, pentru că ideea a venit de la organizaţiile din Ardeal. Au fost la Braşov câteva probleme peste care eu nu am vrut să trec. Până la urmă am găsit soluţii de mijloc şi am convenit asupra tuturor problemelor. În final am semnat acest protocol. Am convenit cu domnul Aristotel Căncescu că, până nu se va rezolva acest caz, să nu facem publică soluţia. Cert este că am ajuns la o soluţie în ceea ce-l priveşte pe domnul Iancu Boeriu, însă ea va fi anunţată în timp util“, a spus Constantin Niţă, preşedintele PSD Braşov.

Protocolul va fi semnat şi la Făgăraş

În perioada următoare, acest protocol urmează să fie semnat şi la nivelul organizaţiilor municipale din Făgăraş. „Suntem de acord cu acest lucru. Fiecare zonă are, însă, un specific aparte şi, în cadrul acestui protocol, vor exista negocieri punctuale pentru fiecare municipiu, oraş şi comună. Astfel încât toate partidele, într-un termen rezonabil de timp, să ajungă la un consens. Eu cred că această alianţă este un succes şi cred că este singura avriantă viabilă pentru preluarea guvernării României, în viitorul apropiat“, a mai spus Mihai Popa.

Până la semnarea protocolului Uniunii Social-Liberale şi la nivel de municipiu, PSD Făgăraş se află în pre-campanie electorală, iar unul din obiectivele conferinţei municipale a fost şi acela de a da linii directoare cu privire la viitoarea campanie electorală din 2012. După semnarea protocolului şi la Făgăraş, cele trei formaţiuni politice vor prezenta un candidat comun pentru alegerile locale.

(Alina ROMAN)

13 COMENTARII

 1. A fost o organizare mai ceva ca la al 14 congres………unanimitate ,aplauze si la vremuri noi tot noi tov. Cutitei ,tov.popa mihai, tov C.nita &CO ca bine zici D_LE Voinea …Ceausescu si copii……………

 2. psd=comunistii de azi ,hotii de azi si de miine , jos hotul de M.POPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Doamne fereste sa incapa orasul pe mina lui si a sleahtei de ,,fomisti ,, nimuruci gen korhi ,calin pop, motoc sex simbolul a.suciu &CO
  ……ii sta bine lui Cutitei intre ei…………astia nu se mai SATURA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cine nu e in haita e mazilit vezi ROSCULET,BARBUTI ,IANCU BOIERIU,MITRIC,DRAGOS,CUPU… de urmarit cine urmaza…… la aprox 300 de membrii si-au numit 11 vicepresedinti ,24 sefi de organizatii ca sa prinda toti nimurucii lui popa posturi in partid pentru toti yesmenii halal partid . Asa sefi asa partid…………….. ne vedem la alegeri

 3. Am crezut intr-o schimbare la PSD Fagaras dar mi-am dat seama ca am sperat degeaba , cu seful de la judet in spate M.Popa a incalcat orice statut ,lege, norma statutara si de bun simt……………. daca acum cind inca PSD nu e la guvernare a calcat totul in picioare ,ce-or face cind vor lua puterea ????? degeaba blameaza PDL-UL ca sint mai rai ca ei…. si-au dat functii la toti ,toti sint vicepresedinti,sefi ,sefuti toti lihniti de FOAME………..RUSINE !!!!! M POPA & CO

 4. Semnarea protocolului de catre PNL,PSD+PC si PRM ,inca o dovada ca acesti indivizi nu dau doi bani pe vreun partid sau pe vreo ideologie.Arivistul Mihai Popa,cel mai cunoscut traseist din Fagaras,(PNG,PNTCD,PSD,USL) emana prin toti porii dorinta nebuna de a ajunge la putere.Balonul de sapun,USL,va plesni cand vor numi canditatul unic pentru Primarie, si tot entuziasmul lor se va duce pe apa Sambetei.Cum pot mai tinerii M Popa,Ilie Bardasuc (un alt voiajor politic) si altii, sa stea alaturi de mumia comunista Gica Cutitei, un individ total paralel cu bunul simt.Doar inapoiatii mintal,hotii,coruptii si infractorii, banditii si lichelele voteaza cu aceasta coalitie mafiota.

 5. Herr Wolfgang, se pare că nu cunoaşteţi mecanismul acestui site. Plus de asta, manifestaţi rea voinţă şi o orbire galinacee… Să vă explic, că văd că este cazul. Un articol este publicat la un moment dat, cu menţiunea „ultima oră“. Stă, timp de 10 ştiri, (şi) la această rubrică. Este expus prin rotaţie cu celelalte subiecte considerate de ultimă oră. Suferă update-uri periodice, conforme cu desfăşurarea cronologică a evenimentului şi elementele noi care apar, dacă este cazul (de ex. închiderea spitalului din Victoria). Îi trece şi ei vremea şi după ce nu mai e de ultimă oră, rămâne doar la categoria economico-social, sau reportaj sau cultură etc. Conform tematicii pe care o tratează. Astfel s-a întâmplat şi cu ştirea despre alegerile din PSD. Am postat-o la rubrica „Ultima oră“, dar şi „Reportaj“, tocmai pentru a sta mai mult pe pagina de deschidere a site-ului. UNDE E ŞI ACUM! Nu a şters-o nimeni şi nici preţiosul dumneavoastră comentariu. Dar nu, în loc să caşti mai bine ochii e mai uşor să acuzi nefondat, să vezi conspiraţii peste tot şi directive de partid… Eu ştiam că omul mai întâi observă, gândeşte, procesează şi abia apoi vorbeşte (postează). Altfel face ceea ce se numeşte GAFĂ. Numai bine, lectură plăcută şi mai ales atentă! BZF

 6. PSD=Cutitei= COMUNISTII DE IERI SI DE AZI

  M.POPA =VRAJITORUL DE IERI (APR;PNG;PNT….)=VRAJITORUL DE AZI (PSD) plin de doctrine de dreapta de stinga ce mai e tare …………….. a era sa uit la adus si pe fostul director de campanie de la fosta campanie de la locale FL.Alexandru mare PNT-IST in aceea campanie in CART.FILIMON se ,,batea ,, cu Barbuti si acum cu o vechime in PSD de 1 saptamina (mari merite) este uns VICEPRESEDINTE. Bag seama ca vor avea mari SUCCESURI !

 7. CANDIDAT COMUN LA LOCALE: PSD, PNL, PC. CINE CANDIDEAZA DINTRE MANDUC, POPA MIHAI SI POPA OVIDIU? PARIU CA O SA SE PORCAIE POPA MIHAI CU MANDUC LA LOCALE CUM S-A PORCAIT PUCHIANU CU CANCESCU LA JUDETENE? APOI OR SA SE PUPE, CA DEH… TREBUIE SA LUPTE CU PDL-UL SI UNDE SUNT MULTI… PUTEREA CRESTE.

 8. FLORIN ALEXANDRU la campania electorala din 1999 ca sef de campanie aduna toti candidatii la primarie(impotriva lui Puiu TIPI – PSD , sef campanie atunci MIHAI MAGA CULMEA AZI MEMBRU PNT ) in capatul orasului impreuna cu cel ce urma sa iasa primar IOAN BARBUTI si ii punea sa jure ca ,,CIUMA ROSIE,, sa nu intre in oras………… apoi iese primar Barbuti si sare repede in barca ,,ciumei rosii,, iar astazi marele strateg ,cel ce oprea ciuma rosie la intrarea in oras preacinstitul, preaonestul , moralistul FLOOOOOOORIN AAAALEXANDRUUUUUU !!!!!!!!!!! DE MIHAI POPA NU MAI VORBIM , CA DE ,,MORTI,,(politic) NUMAI DE BINE!!!!
  P.S. cu asemenea oferta electorala va anunt DLE POPA ca SORIN MANDUC a iesit din nou primar de IERI ,diferenta este ca inca DVS nu va-ti dat inca SEAMA.

 9. nu exista partid in rromania necontaminat de fostii comunisti….se vede dupa 20 de ani cum plimbaretii intre partide sint impinsi in functii fara rusine  ,pe fata ,de sus iar asta se intimpla la fel in toate orasele tarii…marea gasca din fsn se regaseste atit in pdsr cit si in pdl…iar acum infiltratii din partidele istorice pe  care au avut misiunea  de a le distruge din interior sint recuperati ,remaiati,tunati si  ajung sefi in partidele avortate de fsn ,recompensa pt misiune indeplinita,,, ..
  vom schimba pe dracu cu mama lui la alegeri …somn usor cetatean roman pentru inca un secol, e primul vers din noul imn cind vom fi minoritate ,stim cu totii de ce…de n-om murii , om duce-o rau !

 10. Un partid care il are ca presedinte la organizatia de tineret pe Motoc Alexandru ( alias  samsarul de terenuri prin ilegalitati facute cu Barbuti…apropos, cand intra la puscarie si asta? ) este o cauza pierduta; este simplu sa vezi valoarea partidului prin calibrul celor care il conduc local, vai de capul lor, dar mai ales de al nostru daca vor ajunge analfabetii astia corupti sa ne conduca iarasi.

LĂSAȚI UN MESAJ