Ajutor de stat pentru fermieri

0
183
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În atenția fermierilor din comuna Șercaia! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a pus în dezbatere publică, pe site-ul instituției, un proiect de Hotărâre a Guvernului ce vizează un ajutor de stat extrem de important pentru toți fermierii.
Este vorba de proiectul de HOTĂRÂRE pentru prelungirea perioadei de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, prin care subvenția pentru motorină va putea fi acordată fermierilor până la data de 31 decembrie 2026.
Potrivit HG 1.174/2014, această schemă de ajutor de stat se aplică prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, care se acordă sub formă de rambursare.
Inițial, conform Regulamentului (UE) nr. 651/2014 al Comisiei Europene, schema de ajutor de stat privind reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură trebuia să funcționeze până la 31 decembrie 2020, însă, prin hotărâri ulterioare, executivul comunitar a prelungit posibilitatea aplicării acesteia până la 31 decembrie 2023, apoi până la 31 decembrie 2026.

LĂSAȚI UN MESAJ