Adio, viaţă de liceu!

0
701
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Şi-au pus uniformele în cui, au îmbrăcat haine de sărbătoare şi, cu lacrimi în ochi şi cu sufletul încărcat de emoţii au participal la festivitatea de absolvire. Pentru elevii claselor a douăsprezecea din oraş nu a fost deloc o săptămână uşoară. A fost săptămâna în care şi-au luat rămas bun de la adolescenţă.

abs-radu1Rămas bun, Radu Negru!
Zi emoţionantă pentru absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul Naţional „Radu Negru“! Aceştia au trecut pentru ultima dată pragul liceului ca elevi ai acestei instituţii de învăţământ. Iar printre lacrimi de tristeţe, şi-au luat rămas bun de la colegii, diriginţii şi profesorii care le-au fost alături la bine şi la greu în ultimii patru ani. În cadrul festivităţii de absolvire, cei mai buni elevi ai colegiului au fost premiaţi.

Festivitatea de absolvire a elevilor din cele 6 clase de a douăsprezecea a debutat cu un ultim drum pe holurile liceului lor. Un ultim drum care a adus emoţii nu numai în rândul elevilor, ci şi al profesorilor.

“E o zi încărcată de emoţii, având în vedere că astăzi e festivitatea de absolvire a claselor a douăsprezecea. Elevii şi diriginţii participă la cursul festiv, un curs emoţionant pentru fiecare în parte” a declarat directorul Colegiului Naţional Radu Negru, Dan Pandrea.

Pentru absolvenţi, această zi reprezintă, spun ei, un pas înainte.
« E un pas spre o viaţă nouă. O viaţă despre care nu ştim mai nimic », ,,Dacă ar fi să o iau de la capăt, aş alege acelaşi liceu, aceiaşi colegi », ne-au spus câţiva elevi.

Şi ca în fiecare an, cei mai buni elevi ai şcolii au fost premiaţi. Şeful promoţiei 2009 a fost Mihai Alexandru Dan, care a obţinut media 9,99 în cei 4 ani de liceu.
După cuvintele de rămas bun din partea colegilor mai mici, tinerii absolvenţi au fost premiaţi pentru rezultatele bune obţinute în acest an şcolar.

abs-vijoli1Adio, banca mea din Vijoli!
Zi emoţionantă şi plină de lacrimi pentru absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli“. Aceştia au răspuns prezent pentru ultima dată atunci când diriginţii lor au strigat catalogul. Festivitatea de sfârşit de an şcolar a adus multe surprize şi premii pentru absolvenţi.

Cei patru ani de când au păşit pentru prima oară pe poarta liceului au trecut repede. A venit şi ziua despărţirii de colegi şi dascăli. Absolvenţii de la Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli“ şi-au luat rămas bun de la şcoala lor dragă. “Este ziua absolvirii, ziua în care atât noi, cadrele didactice ne arătăm respectul pe care-l avem faţă de elevi, cât şi aceşti tineri îşi arată respectul pe care-l au faţă de noi. La festivitatea de absolvire, ne-am pregătit surprize unii altora”, a declarat directorul Colegiului Tehnic Aurelo Vijoli, Versavia Boieriu.

Astfel, nu au lipsit cuvintele de rămas bun, dar nici premiile şi momentele haioase.
Cât despre emoţii, acestea i-au cuprins atât pe elevi cât şi pe profesorii lor. ,,Noi, cadrele didactice suntem extrem de emoţionate. Ne despărţim astăzi de copiii cărora le-am călăuzit paşii de la catedră timp de patru ani”, ne-a spus profesorul Ileana Ioniţă. “Mi-e greu să mă gândesc că de mâine nu mă voi mai întâlni cu colega mea de bancă, nu voi mai râde cu colegii din celelalte bănci şi nu îi voi mai întâlni pe profesorii dragi”, ne-a spus o absolventă.

Şefa promoţiei 2009 a fost Georgiana Bărbat, care a avut media generală 9,80.

abs-stancaEmoţii şi nostalgii la Stanca
După 12 ani petrecuţi cu bune şi rele pe băncile aceleiaşi şcoli, elevii claselor a douăsprezecea de la Colegiul Naţional Doamna Stanca şi-au luat rămas bun de la colegi şi profesori. Copleşiţi de emoţii, dar şi de nostalgii, tinerii au participat la festivitatea de încheiere a anilor de liceu.

Directorul liceului a fost cel care le-a spus câteva cuvinte înainte ca paşii tinerilor să se îndrepte dincolo de şcoală. Nici cadrelor didactice nu le-au lipsit emoţiile la despărţirea de tinerii cărora le-au călăuzit fiecare pas timp de 12 ani. “E o zi în care cu toţii simţim emoţia despărţirii. Cu majoritatea dintre aceşti copii am petrecut 12 ani în această şcoală. Au crescut sub ochii noştri, iar noi ne-am străduit să le transmitem cât mai multe cunoştinţe şi să-i pregătim pentru ceea ce va urma”, a declarat directorul Colegiului Naţional Doamna Stanca, Nicolae Postolache.

Cuvintele sunt prea puţine pentru a exprima ceea ce au simţit tinerii absolvenţi. Cu toţii ştiu de pe acum cât de mult le vor lipsi colegii, banca în care au învăţat şi profesorul care i-a îndrumat sau i-a dojenit, dar care până la urmă nu le-a vrut decât binele. “Simt emoţie, simt nostalgie şi puţină teamă pentru examenele care mă aşteaptă”,”Sunt atât de emoţionată încât abia pot să vorbesc. Astăzi a fost o zi în care am râs, am plâns alături de cei care mi-au fost colegi sau profesori. Şi am făcut-o împreună pentru ultima oară”, ne-au spus absolvenţii.

Astfel, pentru încă o generaţie de elevi de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“, porţile liceului s-au închis. Acestea se vor deschide însă, în 15 septembrie, pentru alţi tineri.
(Lavinia GHEORGHE, Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ