Adio, probă de limbă străină!

0
34
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

bac-rezultate-englElevii claselor a douăsprezecea care de-a lungul anilor de liceu s-au dovedit a fi experţi într-o limbă străină vor scăpa de o probă din cadrul examenului de bacalaureat. Printr-un ordin al Ministerului Educaţiei, atestatele internaţionale dobândite de elevi pot înlocui examenul de limbă străină.

Bucurie mare pentru mulţi dintre elevii făgărăşeni de clasa a douăsprezecea. Atestatele în limbă străină precum Cambridge sau DSD vor înlocui cu succes proba privind competenţele de comunicare într-o limbă modernă din cadrul examenului de bacalaureat. „Referitor la proba de competenţe lingvistice de la examenul de bacalaureat, de la sfârşitul acestui an şcolar, a apărut un ordin al MEC în baza căruia se stipulează care sunt acele certificate recunoscute la nivel internaţional, în baza cărora se pot echivala probele de competenţe la bacalaureat“, ne-a declarat Nicolae Postolache, directorul Colegiului Naţional ,,Doamna Stanca”.

bac-rezultate-germDe exemplu, la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“ aproape 20 de elevi nu vor mai susţine această probă. „Din analiza noastră, am constatat cu bucurie că vom avea un număr considerabil de elevi care nu vor mai trebui să susţină examenul de competenţe lingvistice, deoarece unii dintre ei fie vor obţine certificatul DSD, este vorba de elevii de la secţia germană, fie alţii au, în general, certificate Cambridge, care le atestă competenţa de cunoaştere a limbii engleze la nivel internaţional. Este un fapt care ne bucură foarte mult“, ne-a mai declarat sursa citată.

Elevii vor fi nevoiţi ca în perioada înscrierilor la examenul de bacalaureat să depună şi actele care le atestă competenţele într-o limbă străină.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ