Absolvenţi de studii superioare, ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă printr-un proiect european

0
43
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Absolvenţii de studii superioare vor fi ajutaţi să se angajeze, prin organizarea unei burse a locurilor de muncă on-line, seminarii şi dezvoltarea unei platforme de asistenţă online, în cadrul unui proiect european care va fi lansat, vineri, de Fundaţia MediaPro, MEDIAFAX şi Media Sat.

Proiectul „Şanse mai bune pentru ocuparea tinerilor absolvenţi de studii superioare – STASS” va fi implementat de Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro, alături de companiile partenere MEDIAFAX şi Media Sat şi vizează corelarea aptitudinilor şi cunoştinţelor tinerilor absolvenţi de studii superioare cu oportunităţile de pe piaţa muncii din regiunea Bucureşti-Ilfov.

La activitaţile proiectului vor participa cel puţin o sută de persoane, absolvenţi ai unei instituţii de învaţământ superior, şomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, pentru care vor fi organizate două seminarii de informare, menite să-i familiarizeze cu oportunităţile de pe piaţa muncii, dar şi activităţi de consiliere şi o bursă a locurilor de muncă prin care le va fi oferit acces directcătre companiile care le-ar putea deveni angajatori.

„Ideea de a folosi mediul on-line ca instrument în aplicarea măsurilor de ocupare se bazează pe o logică simplă, adaptată grupului ţintă din proiect: tinerii sunt interesaţi de tehnologie şi de mijloacele noi de comunicare. Ei caută oricum informaţii pe internet atunci când vor să îşi compună CV-ul ori se pregătesc de angajare, astfel că un portal în care să găsească toate informaţiile de care au nevoie se pliază pe aşteptările lor„, susţine Orlando Nicoară, project manager al proiectului STASS.

Tot în cadrul proiectului va fi dezvoltată o platformă on-line care va conţine inclusiv un forum de asistenţă on-line, care va oferi sfaturi din partea specialiştilor în resurse umane şi până la instrumente de testare a personalităţii.

Proiectul este unul de tip grant, se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni şi are o valoare totală de 2,1 milioane lei, din care peste 90 la sută reprezintă finanţare nerambursabila oferită de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ