A venit Moş Nicolae la „Furnicuţa“

2
132
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Duminică seară, 5 decembrie, toţi copiii şi-au pregătit ghetuţele şi le-au pus la uşă în speranţa ca Moş Nicolae să le lase un cadou, cât de mic ar fi el. Însă o parte dintre ei au fost uitaţi şi pentru asta reprezentanţii Primăriei Făgăraş s-au gândit să repare această greşeală şi au început prin a le oferi mici cadouri copiilor de la grădiniţa cu program prelungit din Combinat.

Mai marii Primăriei Făgăraş au lăsat luni, 6 decembrie, pentru o oră îndatoririle de serviciu pentru o cauză nobilă. Ca în fiecare an, ei şi-au făcut timp şi le-au făcut o vizită celor 113 copii de la grădiniţa cu program prelungit din Combinat. Şi, aşa cum se cuvine, ei nu au venit cu mâna goală, mai ales că au aflat că mulţi dintre micuţi au fost uitaţi de Moş Nicolae. „ Este vorba de un cadou, o surpriză pentru copiii de la grădiniţa noastră. Moş Nicolae a venit la noi şi ne-a adus săli de clase noi şi spaţioase, dormitoare mari, luminoase şi aerisite şi, bineînţeles, dulciuri care au bucurat copiii. Sperăm că este un început bun şi copiii noştri vor veni cu plăcere la grădiniţă“, a spus Mariana Niţu, coordonatorul grădiniţei 7A Furnicuţa.

După întrevederea cu cei mici, edilii au făcut un tur al grădiniţei, mai ales că  spaţiul în care funcţionează instituţia de învăţământ s-a extins în fostul Centru de Violenţă în Familie. „Am încercat să aducem un zâmbet pe chipul copiilor care sunt la grădiniţa din Combinat. Au fost şi copilaşi care nu au primit nimic de la Moş Nicolae şi am ţinut să le aducem măcar o ciocolăţică şi, pe de altă parte, aceşti copilaşi au avut nişte săli de clasă improprii pentru desfăşurarea activităţilor şi mă bucur să văd că acum au un mediu mai plăcut“, a declarat Sorin Mănduc, primarul Făgăraşului.

Acum, cei mici au parte de două săli de clasă, două dormitoare şi o baie, toate modernizate de curând. „A fost un fel de pariu pe care l-am făcut în momentul în care la centrul nostru bugetar am preluat şi grădiniţele. Şcolile erau cât de cât puse la punct, grădiniţele în schimb erau unele într-o stare deplorabilă. Una dintre aceste grădiniţe a fost aceasta. În momentul preluării ei, exista un pericol iminent de electrocutare şi de scăpări de gaze şi acestea au primele stări de lucruri remediate în această vară. Aici a profitat şi de faptul că Centrul de Violenţă s-a retrocedat către Primărie, în aşa fel încât am putut să folosim şi acele spaţii“, a adăugat Traian Duţă, directorul Centrului Bugetar Nr. 3.

Anul acesta, din bugetul local s-au alocat 150.000 de lei pentru reparaţii şi modernizări la grădiniţele din Făgăraş. În momentul de faţă se lucrează la Grădiniţa din strada 1 Decembrie 1918, unde se refac pervazurile şi se parchetează interiorul.

(Iulia Grecu)

2 COMENTARII

  1. Eu vad ca sunt doi Mos Nicolae care dupa cum afirmati dv. au mers sa dea daruri micutilor in timpul programului.Noi la privat nu putem pleca nici 5 minute ca ne da afara Dar la bugeteri merge…..Asta e parerea mea!!!!

  2. Gradinita 7 A Furnicuta este singura gradinita din Tara Fagarasului cu program SAPTAMANAL . Copii sunt primiti luni dimineata , de la ora 6, si sunt educati si ingrijiti pana vinerea dupamasa, educatoarele lucreaza pe 3 schimburi si copii servesc 3 mese principale si gustare la ora 16, pregatite de personal cu pregatire si calitatea mancarii este ireprosabila.Parintii care aduc copii la gradinita saptamanala nu sunt mai putin preocupati de copii lor, dinpotriva decat sa ii lase singuri (programul de lucru la servici , munca in schimburi, bunici care nu sunt la pensie ,etc) mai bine ii duc acolo unde este foarte bine pentru copilul lor .

LĂSAȚI UN MESAJ