A fot stabilită data alegerilor de primar pentru Șinca Nouă

0
167
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că în ședința Executivului din 19 mai 2021, a fost adoptată hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit ca alegerile locale parțiale pentru primari și un consiliu local să se desfășoare în data de 27 iunie 2021 și care va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial, Partea I. Printre UAT-urile unde se vor desfășura alegeri de primar se află și comuna Șinca Nouă, acolo unde primarul Dumitru Flucuș, a fost ales și deputat la alegerile parlamentare. Cum acesta a preferat funcția de deputat, fotoliul de primar al comunei Șinca Nouă a devenit vacant, iar la data menționată de Autoritatea Electorală Permanentă, se vor desfășura alegeri parțiale în Șinca Nouă.

În cadrul aceleiași ședințe, a fost adoptată hotărârea de Guvern pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parțiale. Conform prevederilor hotărârii, perioada electorală va începe în data de 23 mai 2021, candidaturile vor putea fi depuse până cel mai târziu la data de 7 iunie 2021, iar campania electorală va începe în data de 12 iunie 2021.

Totodată, au fost adoptate hotărârea de Guvern privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale parțiale, prin care sunt delimitate atribuțiile instituțiilor implicate în organizarea acestui procesul electoral și hotărârea de Guvern privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale parțiale. Cele trei hotărâri vor intra în vigoare la data de 23 mai 2021.

Lista completă a comunelor unde vor avea loc alegeri parțiale în data de 27 iunie o aveți afișată AICI

LĂSAȚI UN MESAJ