A fost stabilit programul activităților culturale de la Făgăraș, pentru luna august

0
597
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html
Specialiștii din primărie au stabilit programul activităților culturale, din luna august, lună de concedii pentru făgărășenii plecați în străinătate dar și pentru turiștii care sosesc în acea perioadă în Făgăraș. Așa cum deja începe să devină o obișnuință, evenimentele sunt ”centrate” pe două locații: Cetatea Făgăraș și stadion. Astfel, în weekend-ul 11-13 august, vor fi trei zile de folk, rock și jazz. Doritorii vor putea asculta muzica preferată la scena care va fi amplasată lângă zidurile Cetății Făgăraș și unde trupele Semnal M, Soul Serenade și Htehthemet vor crea o atmosferă de poveste în cadrul evenimentului ”Trei seri culturale în inima României”, ediția a III-a. Evenimentul este organizat de Casa Municipală de Cultură Făgăraș și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov, prin concursul de proiecte culturale județene.
Anul acesta, Zilele Municipiului Făgăraș vor dura tot trei zile – 18, 19 și 20 august. Prima zi va fi dedicată folclorului românesc și pe scenă vor urca artiști locali, ansambluri folclorice locale care vor fi acompaniate de Orchestra Casei Municipale de Cultură Făgăraș, iar seara se va încheia cu Ionuț Fulea & Oana Bozga Pintea și orchestra.
Cea de-a doua zi va aduce o bucurie copiilor și, la prânz, vor putea vedea spectacolul de teatru ”Vrăjitorul din Oz”, iar seara tineri talentați, trupele The Rock, Compact și Lupii lui Calancea vor concerta pe scena de pe Stadionul Municipal.
În ultima zi a festivalului vor urca pe scenă artiști îndrăgiți – George Rotaru, Dalma, Emaa – și seara se va încheia cu un concert Loredana& Trupa Agurida alături de care va cânta făgărășeanul – Mihai Teacă – câștigător a numeroase premii la concursuri de pian și voce.
La finalul concertelor făgărășenii se vor putea bucura de focul de artificii.
Acest eveniment este organizat de Primăria Făgăraș, Casa Municipală de Cultură Făgăraș și CNIPT Făgăraș.
Weekend-ul 25–27 august va fi dedicat muzicii medievale, spectacolelor cu foc, concertelor de muzică clasică, atelierelor de creație medievale, toate acestea în cadrul Festivalului ”MedFest” care se află la ediția a II-a. Acest ultim eveniment este organizat de Muzeul Țării Făgărașului ”Valer Literat” și se va desfășura, evident, în Cetatea Făgăraș.

LĂSAȚI UN MESAJ