A fost semnat, în sfârșit, contractul de execuție a lucrărilor pentru eficientizarea energetică a patru blocuri din Făgăraș

0
369
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

După ani de așteptare, joi 24.11.2022 a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul: “Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din Municipiul Făgăraș, Județul Brașov”. Proiectul prevede eficientizarea energetică a patru blocuri din Făgăraș cu cofinanțare din fonduri europene.
Conform oficialilor din primărie, procedura de atribuire a contractelor pentru proiectare tehnică și execuția lucrărilor s-a derulat cu dificultate, aceasta fiind cauza pentru întârzierea exagerată a semnării contractului. Conform acestora, cererea de finanțare a proiectului a fost depusă în luna februarie 2018, iar contractul de finanțare s-a semnat în luna februarie 2019. După finalizarea procedurilor de evaluare, în luna octombrie 2020 s-a inițiat procedura de licitație pentru atribuirea contractelor de proiectare tehnică și execuție lucrări. Însă, la licitație, nu s-au prezentat ofertanți. După consultarea cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, primăria a decis contractarea serviciilor de proiectare separat. Astfel, în luna august 2021, s-a elaborat proiectul tehnic care a fost aprobat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și s-a lansat procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor.
Procedura a fost publicată de mai multe ori fără a fi finalizată, deoarece nu au fost depuse oferte. În luna septembrie 2022, în urma reluării acestei proceduri s-au înscris trei participanți dintre care doar unul a depus ofertă, contractul cu acesta fiind semnat joi, 24.11.2022. Este vorba de S.C. CAREX GROUP S.R.L. din București, firmă care în 2021 a declarat o cifră de afaceri de 12.238.893 lei și avea la sfârșitul aceluiași an, 28 de angajați.
Pentru realizarea acestei investiții se vor efectua lucrări de reparații la acoperiș și fațade, se va realiza izolarea termică a pereților exteriori, a ferestrelor, a zonei de intrare în scară, a soclurilor și se va face termoizolarea planșeului peste ultimul nivel. De asemenea, se vor închide balcoanele și se va dota iluminatul din casa scării cu instalație de iluminat cu corpuri noi de tip LED și senzori de mișcare.
Proiectul “Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din Municipiul Făgăraș, Județul Brașov” este un proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020 iar valoarea lui este de 6.215.852 de lei cu TVA inclus.
Termenul de execuție a lucrărilor este de 7 luni de la emiterea ordinului de începere iar termenul de finalizare al proiectului este 31 decembrie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ