,,TRADIŢII PASCALE”

0
49
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

traditii-pascale1

Elevii de la două şcoli făgărăşene au avut ocazia joi, 3 aprilie să-şi expună desenele dar şi diversele obiecte realizate de ei cu ocazia sărbătorii Paştelui. Este vorba de copiii de la Şcoala Generală numărul 4 şi de cei de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”. Expoziţia „Tradiţii Pascale” poate fi admirată la Clubul Elevilor din oraşul nostru.

Copiii de la cele două şcoli făgărăşene alături de cei de la Clubul Elevilor au muncit foarte mult pentru a realiza cele mai bune exponate. Iar efortul lor nu a fost în zadar. Au reuşit să prezinte o expoziţie de excepţie. „Expoziţia se încadrează tematicii „Tradiţii pascale” şi este o activitate care se derulează în cadrul proiectului „Interferenţe culturale” la care participă elevii de la Şcoala Generală numărul 4, de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”- secţia germană şi cei de la Clubul elevilor şi mai precis de la  Cercul de muzeografie. Expoziţia reuneşte lucrări cu tematică pascală, vizând tradiţiile românilor, romilor respectiv ale saşilor din zona Ţării Făgăraşului şi nu numai”, ne-a spus Maria Ilina, profesor la Clubul Elevilor.

„Îi avem prezenţi pe aceşti micuţi care au realizat o expoziţie şi şi-au adus şi colegii să o viziteze. Ne bucurăm foarte mult că putem să aducem şi noi un puţină bucurie cu ocazia sărbătorilor pascale” ne-a spus Emilia Simen,  directoare la Clubul Elevilor.

Iepuraşii, ouăle, florile pe care copii le-au pictat sau le-au lucrat manual au fost foarte apreciate. Iar elevii s-au mândrit cu acest lucru. „Eu am desenat o găinuşă cu puişorii pentru că se apropie Paştele, iar ouăle sunt tradiţionale în această zi” „Îmi place această sărbătoare pentru că ne adunăm toată familia la masă şi de aceea am realizat un desen cu iepuraşi, ouă şi tot ceea ce este specific acestei sărbători” ne-au spus câţiva copii.

„ Copiii sunt foarte fericiţi  şi este foarte bine că sunt angrenaţi în foarte multe activităţi extraşcolare. Au lucrat cu foarte multă plăcere atât pe durata orelor de curs cât şi după program. Copii sunt foarte fericiţi mai ales că şi-au făcut prieteni” ne-a spus Gabriela Cocan, învăţătoare la Şcoala Generală Numărul 4.

Expoziţia va putea fi admirată de curioşi mai multe zile.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ