7 ani fără Octavian Paler

0
59
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

paler 2S-au împlinit 7 ani de la moartea omului de litere Octavian Paler. Ca de fiecare dată, acest eveniment nu a trecut neobservat în Făgăraș. În sala festivă din cetate a avut loc astăzi un simpozion în memoria prozatorului originar din Lisa. Și pentru ca momentul de anul acesta să fie unul deosebit, de astăzi Biblioteca Municipală poartă numele omului de cultură făgărășean.

S-au împlinit 7 ani de când eseistul făgărășean Octavian Paler s-a dus acolo unde timpul nu se măsoară. Și totuși nu a fost uitat de către cei care i-au iubit opera. Nu a fost uitat de făgărășenii iubitori de cultură. Tocmai din acest motiv, astăzi a fost organizată a 6-a ediție a Simpozionului „Octavian Paler“. O zi importantă și pentru Bibilioteca municipală, pentru că astăzi instituția a primit botezul, a fost numită Biblioteca Municipală „Octavian Paler“.

Astăzi, unul dintre cei mai iubiți pământeni, Octavian Paler, a fost readus la viață, prin opera lui, de către oameni iubitori ai adevăratelor valori.
paler 1
Tot astăzi a fost dezvelit și bustul scriitorului originar din satul Lisa.

De asemenea, tinerii făgărășeni au participat la un concurs liceal interactiv cu premii.
paler 3
În urmă cu 7 ani, Octavian Paler mergea la un interviu cu Dumnezeu. Un interviu fără sfârșit, despre care s-a scris de mii de ani, dar despre care nimeni nu știe nimic în realitate. Printre lucrările literare cele mai importante se numără „Viaţa pe un peron”, „Scrisori imaginare”, „Viaţa ca o coridă”, „Rugaţi-vă să nu vă crească aripi”, „Don Quijote în Est” sau „Autoportret într-o oglindă spartă”. A murit pe 7 mai 2007, în urma unui atac de cord.
(A.R.)

LĂSAȚI UN MESAJ