Grupul Şcolar „Şenchea“ este semicentenar!

0
81
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Zi de sărbătoare sâmbătă pentru Grupul Şcolar „Doctor Ioan Şenchea“ Foşti şi actuali profesori, absolvenţi ai acestei şcoli dar şi oficialităţi locale şi judeţene au ţinut să fie prezenţi la împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea acestei insituţii de învăţământ. Cu acest prilej au fost oferite plachete aniversare dar şi diplome festive fostelor cadre didactice dar şi foştilor elevi.


Dezvoltare, modernizare, prestigiu
Curtea Grupului Şcolar „Doctor Ioan Şenchea“ a fost neîncăpătoare pentru zecile de invitaţi la festivitatea prilejuită de împlinirea a 50 de ani a instituţiei de învăţământ. „În această zi sunt prezenţi aproape toţi profesorii care de-a lungul timpului, într-un fel sau altul, au trecut prin această şcoală. Sunt prezenţi şi peste 100 de elevi reprezentativi pentru această şcoală, veniţi de la Satu Mare, Timişoara, Bucureşti să ne vadă cu această ocazie. Trăiesc un entuziasm deosebit fiindcă această şcoală chiar merită respectul pe care i-l acordă cei care sunt aici. Pentru că în 50 de ani a reuşit să se impună extraordinar. Nu ştiu dacă o şcoală a mai evoluat aşa de bine în doar 50 de ani“, a spus Traian Duţă, directorul Grupului Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“.


Emoţii şi apreciere
Foşti elevi şi profesori au ţinut să fie prezenţi la acest eveniment. Cu toţii au vizitat pentru început şcoala care în ultimii ani a fost modernizată din temelie. „E diferenţă mare între ceea ce a fost din punct de vedere al spaţiilor de învăţământ, unitatea a evoluat extraordinar de bine, se vede că e un management performant al şcolii, însă există o linie de continuitate dintr-un punct de vedere, iar aceasta înseamnă spiritul, unitatea colectivului didactic, este un duh al locului extraordinar de propice performanţei şcolare“, a spus Gheorghe Roşculeţ, fost profesor la Grupul Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“


„Credeţi-mă că cu greu îmi stăpânesc emoţiile, într-un moment aniversar. Sunt 50 de ani de la înfiinţarea liceului, sunt 20 de când eu am terminat aici, a fost o perioadă fantastică. Mi s-a făcut pielea găinii când mi-am salutat foştii colegi, a fost un moment unic şi cred că fiecare dintre dumneavoastră aţi trăit aceste momente“, a spus Sorin Mănduc, primarul Făgăraşului.
Nu au lipsit de la acest moment aniversar nici reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Consiliului Judeţean Braşov. „Este un moment important, 50 de ani reprezintă un lucru important pentru acest liceu şi pe mine mă bucură că învăţământul din Făgăraş, atât acest liceu cât şi celelalte, deja au devenit nişte licee care au un renume nu numai naţional, ci chiar mondial“, a spus Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
În cadrul acestei festivităţi au fost decernate plachete aniversare şi diplome festive foştilor profesori şi elevi.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ