35 de asistenţi maternali a format Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în acest an. 200 de persoane s-au arătat interesate iar, în afara celor 35 care au obţinut deja atestatul, alte 8 se află în procedură de evaluare.
Prin programul TEAM-UP Progres, DGASPC Braşov a derulat 5 serii de programe de formare profesională pentru asistenţii maternali profesionişti.
Cea mai mare nevoie de asi
stenţi maternali este pentru copiii cu dizabilităţi. În cazul acestora, asistenţii primesc un spor de 25% la salariu, iar micuţii beneficiază de 900 de lei drept alocaţie de plasament, în loc de 600 de lei cât au cei fără dizabilităţi.
Pentru a fi atestată ca asistent maternal profesionist, o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiţii minime: să aibă disponibilitate şi capacitate de a primi în plasament unul sau doi copii, să nu aibă copii în îngrijire mai mici de 3 ani, să dispună de spaţiu care să acopere necesităţile de odihnă şi de educaţie ale utilizatorilor, să aibă venituri suficiente pentru a asigura un trai decent întregii familii, să aibă o stare de sănătate bună, să aibă o experienţă anterioară cu proprii copii sau experienţă în ocrotirea altor copii, bătrâni, bolnavi, persoane cu nevoi speciale (încadrate în grad de handicap) şi să aibă domiciliul pe raza judeţului Braşov.
Sursa bzb.ro