3 morţi şi 4 răniţi la Cincu

0
352
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Tragedie în Poligonul de la Cincu. În timpul unui exerciţiu desfăşurat marţi, 23 noiembrie, în jurul orei 13 a avut loc o explozie. În urma acesteia, 3 militari şi-au pierdut viaţa şi alţi 4 au fost răniţi. Militarii răniţi au fost aduşi de urgenţă la Spitalul Municipal Făgăraş, unde au primit primele îngrijiri, după care au fost tranferaţi la Spitalul Militar din Braşov

3 morţi şi 4 răniţi în Poligonul de la Cincu. În timpul unui exerciţiu militar desfăşurat în Poligonul de la Cincu, 3 soldaţi şi-au pierdut viaţa şi alţi 4 au fost răniţi.  Se pare că în timpul acestui exerciţiu ar fi avut loc o explozie. Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Municipal Făgăraş, unde au primit primele îngrijiri.

Miltarii nu au rămas însă internaţi aici, ci au fost tranferaţi la Spitalul Militar din Braşov. „Răniţii au ajuns la Făgăraş cu o stare generală bună, fără probleme vitale. Este vorba de plăgi multiple la două dintre victime şi plăgi unice la alte două dintre victime. Am înţeles că, faţă de locul exploziei, ei erau la 10 metri depărtare. Am vorbit cu ei şi am înţeles că a fost vorba de o explozie ce a avut loc în jurul unui tun. Leziunile sunt superficiale, pot exista corpi străini, dar noi nu i-am evidenţiat încă“, a spus dr. Mircea Florea, medic specialist chirurg la Spitalul „Aurel Tulbure“ Făgăraş.

Surse neoficiale susţin că în timpul aplicaţiei a explodat un obuzier – muniţie folosită de artilerişti. La Poligonul de la Cincu a ajuns o comisie de anchetă militară din Braşov, care va cerceta cauzele producerii nefericitului incident. Primele concluzii vor fi prezentate de către procurorii militari braşoveni în zilele următoare. Militarii erau din Craiova şi făceau pregătire pentru plecarea în Afganistan. Exerciţiul începuse în data de 14 noiembrie şi trebuia să fie finalizat miercuri, 24 noiembrie.

Amintim că în urmă cu o lună, un alt militar şi-a pierdut viaţa în Poligonul de la Cincu. Subofiţerul, în vârstă de 26 de ani, era mecanic conductor şi participa în poligon, împreună cu unitatea, la un exerciţiu cu utilizarea muniţiei de manevră. La finalul exerciţiului, militarul a fost grav rănit în zona capului, în timp ce manipula o lovitură de manevră, ca urmare a iniţierii capsei port-amorsă a proiectilului. În ciuda manevrelor de resuscitare, acesta nu a mai putut fi salvat.
(Mihaela BĂRGĂOANU, Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ