25 martie Ziua Poliției Române

0
172
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.
Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă, Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).
An de an, la data de 25 martie, este celebrată Ziua Poliţiei Române. Prin devotament şi profesionalism, poliţiştii își îndeplinesc cu onoare fiecare misiune, aplică legea cu integritate și îşi iubesc, înainte de orice, profesia, dedicându-i timp nesfârşit.
Poliţiştii, sunt acei oameni care au curajul să-şi pună oricând vieţile în pericol pentru a-şi proteja semenii. În această zi festivă, unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov i-a fost conferită placheta de onoare a Poliției Române, recompensă oferită polițiștilor care s-au evidențiat în mod deosebit în executarea misiunilor încredințate. Totodată, 73 de ofițeri de poliție și 43 de agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au fost avansați la termen, în gradul profesional următor, iar pentru rezultate deosebite în activitatea profesională, 3 ofițeri de poliție și 12 agenți de poliție brașoveni au fost avansați înainte de termen în gradul profesional următor.
La ceas aniversar, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov adresează sincere mulțumiri fiecărui polițist din cadrul instituției, pentru modul profesionist în care a înțeles să se achite de îndatoririle zilnice și pentru eforturile depuse în nobila profesie pe care a îmbrățișat-o.

LĂSAȚI UN MESAJ