20 de ani de libertate

0
35
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Elevii Colegiului Naţional „Doamna Stanca“ de la secţia germană au avut joi, 5 noiembrie, oaspeţi de seamă. Mai mulţi studenţi, dar şi reprezentanţi ai Ambasadei Germaniei au sosit la liceul făgărăşean. Aceştia au ţinut să sărbătorească împreună cu elevii făgărăşeni împlinirea a 20 de ani de la căderea zidului Berlinului.

„Autobuzul cultural“ organizat de Ambasada Germaniei a sosit şi în oraşul nostru. Mai precis la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“. Gazdele au fost bineînţeles elevii de la secţia germană. „Ne bucurăm foarte mult că Ambasada Germaniei ne-a contactat şi s-au gândit să treacă şi pe la noi. Elevii s-au bucurat foarte mult şi pentru ei a fost ceva cu totul special“, ne-a spus Cristina Pop, profesoară de limba germană la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“.

Vizita a avut şi un scop precis. Sărbătorirea Zilelor Culturii Germane. „Noi mergem prin şcoli germane şi prin centre culturale pentru a le reaminti elevilor despre căderea Zidului de acum 20 de ani, pentru că ei ştiu foarte puţine lucruri“, ne-a spus Sebastian Zieglen, practicant la Institutul Goethe din Bucureşti.
Sărbătorirea a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului a debutat cu un concurs despre istoria Germaniei. Elevii care au obţinut cel mai bun punctaj au primit şi premii din partea organizatorilor. „Mie mi se pare foarte important, mai ales pentru poporul german, pentru că au scăpat de comunişti“, „Concursul a fost destul de uşor pentru că noi avem destule informaţii despre poporul german“, ne-au spus câţiva elevi de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“.

După concurs, elevii făgărăşeni au avut ocazia să vizioneze un film intitulat „Zidit“, film care prezintă câteva date istorice despre Zidul Berlinului.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ