19-22 august –Zilele Cetăţii Făgăraşului

7
427
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Atmosferă medievală şi multă voie bună. Totul, aşa cum ne-am obişnuit, în jurul Cetăţii Făgăraşului, în a doua jumătate a lunii august. Patru zile va dura sărbatoarea Zilelor Cetăţii Făgăraşului, perioadă în care atmosfera de sărbătoare va anima din nou oraşul, iar organizatorii promit că vor încerca să uite de criză şi vor face totul ca făgărăşenii să se simtă cât mai bine.

4 zile de sărbătoare

Acţiunile dedicate sărbătorii Zilelor Cetăţii vor începe joi 19 august, iar atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută timp de 4 zile, până duminică, 22 august. Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii doi ani, organizatorii se vor strădui din nou ca sărbătoarea să nu aibă un aspect de bâlci. Nu vom avea tarabe cu kitsch-uri, ci doar terase bine organizate, o zonă dedicată exclusiv celor mici, iar lângă cetate va fi montată din nou scena pe care vor urca pe rând solişti îndrăgiţi de muzică populară, folk, dar şi menestreli medievali.

La fel ca şi în anii trecuţi, între zidurile cetăţii se vor afla ateliere meşteşugăreşti, iar personaje istorice le vor aminti vizitatorilor de istoria oraşului.

„Abia aşteptăm sărbătoarea!”

De câteva săptămâni, edilii oraşului încearcă să pună la punct organizarea Zilelor Cetăţii Făgăraşului. Criza face ravagii în oraş, bugetul e sărac, dar se apropie sfârşitul lunii august, iar făgărăşenii trebuie să se bucure şi anul acesta de sărbătoarea devenită deja o tradiţie a oraşului.

Astfel, Primăria Făgăraş, în colaborare cu Consiliul Judeţean Braşov, cu Clubul Economic German şi cu ajutorul sponsorilor, va aduce la Făgăraş o adevărată atmosferă de sărbătoare. Nu mai e nevoie decât de vizitatori, care se anunţă încă de pe acum nerăbdători să petreacă. „Normal că abia aşteptam ca „după atâta frig şi ceaţă“ să vină şi pe la noi câteva zile de sărbătoare. Abia aşteptăm să vină Zilele Cetăţii Făgăraşului, să se schimbe atmosfera în oraş”, „Am venit acasă din Italia, aşa cum venim în fiecare vară, în luna august, şi am fost dezamăgiţi până acum, că nu am prea avut ce face în oraş. Mi-aţi dat o veste bună. Nu ştiam dacă se vor mai organiza Zilele Cetăţii. E lăudabil că nu se renunţă la organizarea evenimentului”, „E bine ca o astfel de acţiune se organizează în luna august, atunci când se întorc în vacanţă toţi cei plecaţi în străinătate: astfel au ocazia să vadă şi ei că în oraş se mai întâmplă şi lucruri bune”, ne-au spus câţiva făgărăşeni.

Folclor, folk si muzică medievală

Primele două zile ale sărbătorii cetăţii sunt dedicate folclorului. În 19 şi 20 august, pe scena amenajată lângă zidurile cetăţii vor urca solişti şi grupuri  de dansatori făgărăşeni, dar şi interpreţi de muzică populară din alte zone ale ţării. În ultimele două zile, pe scenă vor răsuna altfel de  acorduri. Sâmbătă şi duminică, 21 şi 22 august, vor putea fi ascultaţi menestreli medievali, dar şi unii moderni, cunoscuţii cântăreţi de folk Vasile Şeicaru, Ducu Bertzi si Mircea Vintilă.

7 COMENTARII

  1. Se vrea o manifestatie nekitschoasa si porniti la drum cu un banner de doi bani: o masca de cavaler templier furata de pe net si niste sabii din Lord of the rings, lucruri care nu au nimic legat de Fagaras . Sper sa nu fie bannerul oficial. 

  2. Importanta acestui eveniment scapa celor care acorda primul loc distractiei.Mie mi se pare ca socializarea locuitorilor este absolut necesara ,iar asemenea manifestari anuale fac in trei zile tot ce nu poate face organizatorii intr-un an! Este singurul loc unde se regasesc prietenii,rudele,cunostintele,se leaga prietenii noi,se angajeaza uneori si afaceri!Acord nota 10 organizatorilor,in special primarului,viceprimarului,care au ridicat evenimentul din derizoriu,la un alt standard de calitate net superioara fata de anii trecuti! Multumim!

  3. spectacol, lumini, muzica ,invitati de onoare…..dar dupa ce trec toate ati vazut ce ramane in urma?!sau ati simtit mirosul?!beah!!!iti vine sa vomiti nu alta….ca sa nu vorbim de locurile unde au fost amplasate acele wc-uri ….Doamne….cat imi doresc sa ploua ca sa spele macar Doamne-Doamne asfaltul ….ca de primarie nici nu ma astept sa fie spalat….

LĂSAȚI UN MESAJ