15 ianuarie 2018, cea mai deprimantă zi anului!

0
300
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Cunoscută în toată lumea ca „Blue Monday/ Lunea albastră, tristă“, ziua de 15 ianuarie, este desemnată drept cea mai deprimantă zi din anul 2018, din cauza unui cumul de factori, printre care finalul vacanţei, datoriile acumulate şi condiţiile meteorologice
În 2005, Dr. Cliff Arnall, fost profesor la Universitatea Cardiff (Marea Britanie), a venit cu o formulă menită să prezică cea mai deprimantă zi a anului. Ecuaţia lui sugerează că a treia zi de luni din ianuarie – care anul acesta a picat pe 15 ianuarie – este cea în care nefericirea atinge punctul culminant.
Denumirea de „Blue Monday“ e un concept ce aparţine unei agenţii de turism din Marea Britanie, care a comandat şi un studiu în acest sens pentru a afla care sunt motivele pentru care oamenii sunt mai predispuşi la tristeţe în această zi. Cercetarea a arătat că, în general, oamenii au acumulat datorii în urma cheltuielilor din perioada sărbătorilor de iarnă, ceea ce îi face mai irascibili, dar şi că readaptarea la locul de muncă, după zilele libere, se face anevoios, programul pare mai solicitant şi apar conflicte sociale. De asemenea, motivaţia lipseşte şi se conturează impresia că dorinţele şi planurile făcute la sfârşit de an nu au mari şanse de a fi realizate. În plus, nici vremea nu este prea prietenoasă şi vor mai trece câteva luni până când lumina diurnă va creşte considerabil, iar nivelurile de vitamina D din organism vor putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare.
Potrivit studiului, cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi şi, drept urmare, oamenii manifestă o stare de tristeţe, de letargie şi consumă carbohidraţi în exces. Cu toate că cercetarea nu are baze ştiinţifice, conceptul a devenit destul de popular. „Facturile din cont sunt o mare problemă după Crăciun, zăpada, gheaţa şi inundaţiile provoacă îngrijorări, iar mulţi oameni simt o lipsă de motivaţie“, a declarat Dr. Arnall, potrivit The Telegraph.
Printre cele mai comune sfaturi pe care specialiştii le oferă pentru a depăşi cu bine „Lunea albastră“ se numără exerciţiile fizice sau timpul petrecut în compania persoanelor dragi. „Cea mai uşoară cale pentru a fi fericit este să petreci mai mult timp cu oamenii care te iubesc şi te plac aşa cum eşti“, este de părere creatorul formulei de calcul pentru cea mai deprimantă zi din an.

LĂSAȚI UN MESAJ