141 de sancțiuni contravenționale într-o zi, amenzi de 22.000 lei!

0
712
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

La data de 05 aprilie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat noi acțiuni preventiv-reactive, care au avut ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acționând în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.
Astfel, luni, 05 aprilie 2021, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 1.290 de locații, 90 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 100 de mijloace de transport persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 141 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 118 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 19 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor și 4 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 22.000 lei.
De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat peste 3.180 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.
Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2.
Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

LĂSAȚI UN MESAJ